Klaipėdiečiai nerimauja dėl pakeistų autobusų stotelių vietų | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI NERIMAUJA DĖL PAKEISTŲ AUTOBUSŲ STOTELIŲ VIETŲ

Statybininkų prospekte vykstant rekonstravimo darbams, Gedminų stotelė pakeitė vietą. Anot gyventojų, būtų gerai, jei darbams pasibaigus ji būtų grąžinta į senąją, nes ji klaipėdiečiams buvo patogesnė.

Gedminų stotelės yra dvi, viena važiuojant link Šilutės plento, kita – link Taikos prospekto. Kai vyko Statybininkų prospekto rekonstrukcija, stoteles teko perkelti.

„Dar visai neseniai rekonstravo Statybininkų prospektą, darbams trukdė Gedminų autobusų stotelė, tad ją perkėlė į kitą vietą. Dabar darbai jau baigti, bet stotelė į senąją vietą nesugrąžinta. Tad norėjau pasiteirauti, ar ji sugrįš ten, kur buvo? Gaila žmonių, nes daug kam tenka iki stotelės eiti gerokai toliau“, – teiravosi klaipėdietė Stefa.

Žmonėms, kurie buvo įpratę, truputėlį toliau teks paeiti, bet ką padarysi.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Gintaras Neniškis pranešė, kad naujoji stotelė liks. Taip nuspręsta ir dėl pačių gyventojų saugumo, ir dėl techninių projekto reikalavimų.

„Kadangi išplatėjo juostos, atsirado šviesoforinė sankryža, greitėjimo juostos, tos stotelės „pasistūmė“ nuo 50 iki 100 metrų. Žmonėms, kurie buvo įpratę, truputėlį toliau teks paeiti, bet ką padarysi. Be abejo, taip yra ir dėl saugumo. Kai projektuoja, padaro pagal visus techninius reikalavimus, kiek metrų turi būti nuo sankryžos, kiek nuo lėtėjimo juostos“, – teigė G. Neniškis.

Tokia situacija yra nuo šių metų gegužės. Pastebima, kad atsiradus prekybos centrui, gatvėje eismas tapo intensyvesnis, tad naujosios stotelės įkurtos saugesnėse vietose.

„Buvo laikinos, dabar jau bus nuolat“, – patvirtino direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

PASIŪLYMAS

Siūlyčiau pakoreguoti 9 maršruta kad važiuotu nuo Žardės iki Baltijos žiedas apsisuko ir tada suktu išeina link Juodkrantės st ir taip toliau.

Lina

Juokinga ta stotelė prie Simonaitytės kalno, išlipi laukuose. Išmėtė stoteles bet kaip, svarbu į Norfą poniškas įvažiavimas. Išnaikino Gedminų g. mašinoms statyti vietas ir viskas tik dėl n-tojo prekybos centro, kurie pustuščiai kiek beužeitum.

Skibalė

Įdomu, ar ilgai reikės laukti, kol atsitiks kokia eismo nelaimė Tailos prospekte ties dabar esančia Skibalės stotele, kai autobusui norint persirikiuoti posūkiui į kairę, reikia kirsti net 4 intensyvaus eismo juostas? Sprendimas paprastas kaip 2x2 - perkelti Žardės stotelę 100 metrų į priekį, o tą Skibalę apskritai panaikinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS