Klaipėdiečiai plūstelės į kapines | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI PLŪSTELĖS Į KAPINES

Klaipėdiečiai jau ėmė lankyti kapines. Pagal seną lietuvių tradiciją, daugelis nori sutvarkyti artimųjų kapus, juolab kad artėjantį savaitgalį minėsime Motinos dieną.

Kad miestiečiai nepatirtų nepatogumų važiuodami į didžiausias uostamiesčio Lėbartų kapines, jau šios savaitės viduryje čia važiuos daugiau autobusų, o kai kurių jų maršrutai bus pratęsti.

Gegužės 2 d. 11-ojo maršruto autobusai užsuks iki "Ramybės" stotelės, tai yra jie keleivius veš toliau, tad atokiau nuo centrinio įėjimo artimuosius palaidoję žmonės galės kapus pasiekti greičiau.

Nuo gegužės 2-osios labiausiai žmonių pageidaujamu laiku – nuo 9 iki 17 val. į Lėbartus autobusai kursuos tris kartus per valandą.

Atsižvelgiant į gyventojų poreikį, artėjantį savaitgalį miesto autobusai į kapines vyks penkis kartus per valandą, tai yra maždaug kas 12 minučių.

"11A autobusas, kuris taip pat važiuoja iki Lėbartų, riedės dažniau. Iki kapinių bus galima nuvažiuoti 11, 11A, 11B, 28 ir 29 maršruto autobusais. Todėl raginame rinktis viešąjį transportą ir nesinervinti kamšatyse važiuojant nuosavais automobiliais. Autobusai į kapines kursuos iš įvairių miesto vietų, jie bus skirtingų dydžių, kai kurie važiuos greičiau, kiti stos kiekvienoje stotelėje, tad pasirinkimas, kuo nukakti, bus pakankamas. Mes tikimės, kad bus patenkinti visų miestiečių poreikiai ir taip pavyks prie kapinių išvengti didesnių transporto spūsčių", – paaiškino "Klaipėdos keleivinio transporto" direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vadovė Zina Stankienė patikino, kad žmonių antplūdžiui į kapines pasirengta. Vanduo bėga, jau galima sodinti gėles.

Tiesa, Motinos dieną išimčių, leidžiančių į kapinių teritoriją įvažiuoti automobiliais, nenumatoma. Prie kapinių vartų dirbantis vyras teigė įleidžiantis mašinas, kuriomis gabenami paminklai, skalda, žemė bei gėlės. Netrukdoma įvažiuoti ir transportui, kuriuo keliauja senyvo amžiaus žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Taip, medžius iškirtus klaipėdiečiams tik dvėsti beliks.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS