Klaipėdiečiai ruošiasi naujam kruiziniam sezonui | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI RUOŠIASI NAUJAM KRUIZINIAM SEZONUI

Kitą savaitę į Klaipėdą atplauks trys paskutinieji kruiziniai laivai šį sezoną. Šiemet Lietuvos uostamiestį aplankė per 40 keleivinių lainerių – mažiau nei tikėtasi metų pradžioje. Nepaisant to, sezonas vertinamas gerai ir jau ruošiamasi kitiems metams. Šiomis dienomis klaipėdiečių komanda dalyvauja Europos kruizinės laivybos parodoje Hamburge.

Kitą savaitę – pirmadienį, ketvirtadienį ir sekmadienį – į Klaipėdą turėtų atplaukti paskutiniai šį sezoną kruiziniai laivai – „Riviera“, „Clio“ ir „Silver Dawn“.

Šiais vizitais bus pabaigtas šių metų kruizinių laivų sezonas.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė prisiminė, kad metų pradžioje atvykti į Klaipėdą planavusių laivų sąrašas buvo ilgesnis.

„Paskui jis sutrumpėjo, nepaisant to, sezoną vertinu gerai, nes gal tik du laivai neatplaukė dėl nepalankių oro sąlygų. Tačiau turime informacijos, kad Klaipėdą aplankę turistai liko patenkinti, taip pat – ir laivų agentai, kurie dirba su kruiziniais laivais“, – pabrėžė R. Savickienė.

Turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė neslėpė, jog norėtųsi, kad Klaipėdoje atsirastų daugiau naujų gidų, būtų atnaujinti turistus vežiojantys autobusai, bet tai yra techniniai dalykai, kurie išsprendžiami.

Šiomis dienomis klaipėdiečių komanda, kurią sudaro Uosto direkcijos, Turizmo informacijos ir kultūros centro bei turizmo agentūrų atstovai, dalyvauja Europos kruizinės laivybos parodoje Hamburge, kur jau ruošiamasi kitų metų kruizinių laivų sezonui.

„Kol kas dar nebuvome susitikę su „Aidos“ kruizinių linijų kompanijos atstovais, kurie dėl karo Ukrainoje sustabdė laivų vizitus rytinėje Baltijos pakrantėje. Šiaip į būsimą sezoną visi žvelgia su optimizmu, nes žmonės nori įvairių keliavimo būdų, o kruizinės kelionės yra sparčiai augantis turizmo būdas“, – teigė R. Savickienė, pridūrusi, kad parodoje Klaipėdos stendas sulaukia susidomėjimo.

Suplanuoti ir verslo susitikimai, kurie, tikimasi, duos naudos planuojant kitų metų sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

a cia nori nauju papugu pavaryti ? NE ! lai eina jie kaip rusu laivas ...,

Romas

Kur galima būtų pamatyti kitų uostų stendus? Palyginimui. Nejau kiti uostai panašiai "reprezentuoja" save ir kviečia turistus ? Pamatyčiau tokį stendą, apeičiau kuo toliau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS