Klaipėdiečiai skundžiasi nesaugia perėja | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI SKUNDŽIASI NESAUGIA PERĖJA

Klaipėdiečiai prašo savivaldybės tarnautojų avaringoje, tris eismo juostas kertančioje perėjoje Šilutės plente skubos tvarka įrengti šviesoforą.

Ties Klaipėdos teniso arena (Šilutės pl. 48) esanti pėsčiųjų perėja – pavojinga, automobiliai nepristabdo, todėl skubos tvarka joje turėtų būti statomas eismą reguliuojantis šviesoforas.

Tokį norą išreiškę gyventojai pokyčių sulauks, tačiau ne taip greitai.

Tokį norą išreiškę gyventojai pokyčių sulauks, tačiau ne taip greitai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, Saugaus eismo komisijos posėdyje numatyta perėją Šilutės plente rekonstruoti į šviesoforinę.

Tačiau vargu ar pavyks tai padaryti dar šiemet.

"Pagal reikalavimus, negali likti pėsčiųjų perėjų, kai pėsčiajam reikia pereiti daugiau nei dvi eismo juostas. Tokios perėjos yra arba naikinamos, arba jose įrengiamas šviesoforas. Saugaus eismo komisijos posėdyje apsvarstyta daug perėjų, kurios turi būti tvarkomos. Tačiau vargu ar iki šių metų pabaigos pavyks tai įgyvendinti. Reikia parengti projektą, gauti lėšų ir panašiai", – atkreipė dėmesį V.Paukštė.

Perėjoje Šilutės plente iš tiesų trūksta saugumo, joje praėjusių metų gruodį automobilis partrenkė ir smarkiai sužalojo du jaunus žmones.

"Ši perėja – kažkoks košmaras, visada, kai einu iš darbo, kraujas stingsta, pėdinu apsikarsčiusi atšvaitais tarsi Kalėdų eglutė. Pirmoje eilėje automobiliai sustoja ir praleidžia, antroje pristabdo, bet nestoja, o trečioje sunkiasvorės mašinos "varo" 80 km/val. greičiu. Pėsčiuosius čia skina it obuolius, bet niekas nekreipia dėmesio. Nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas visame mieste reikia naikinti, nes tai – ypač pavojinga vieta kirsti gatvę pėsčiajam, ypač kai nė vienas automobilių vairuotojų nesiteikia sustoti", – dėstė klaipėdietė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

...

Jau tų švisaforų ir taip per akis pristatė, taikos pr kas 50metru šviesaforai, ten tiesiog gera apšvietima butu padare ir viskas puikiai matytusi piestieji, bet geriau pristatyt šviesaforu kas 50metru ir paskui eit i mitingus kad klaipedoje smirda. Tuoj pesčiomis greičiau pasieksi į savo kialiaujama taška nei su automobiliu.

jerominas

kiek pamenu žadėjo statyti požeminę šitoje vietoje. taip pat ir prie moki veži, jau ir darbai vyko. Visi supranta kad tai pats saugiausias variantas. Jau buvom apsidžiaugę. bet viską užkasė. Kogero ir sumą nemažą spėjo išleisti studijoms ir darbams. Tūrėjo būti pirmosios požeminės perėjos su liftais neįgaliesiems. Kaip garsiai gyrėsi dūdoriaus komanda. bet.. Nieko nebegirdėjau, kodėl tie veltėdžiai nusispjovė į žmonių saugumą.

Kkk

Tik naikinti reikia tokia pereja. Nes cia mirties spastai. Klaipedos valzdioj neigalus dirba. Jei nera pinigu tai geriau laikinai panaikinti. I ne lementi kad kai bus lešu tada ir darysime...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS