Klaipėdiečiai sunerimę: vėluoja vaiko pinigai | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI SUNERIMĘ: VĖLUOJA VAIKO PINIGAI

Klaipėdiečiai, kaip buvo įprasta iki šiol, t. y. kiekvieną 10-ą mėnesio dieną, nesulaukė vadinamųjų vaiko pinigų. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija patikino, kad suma jau pervesta į uostamiesčio savivaldybės sąskaitą, tad esą artimiausiu metu pinigai turėtų pasiekti ir šeimas.

Klaipėdoje yra per 28 tūkst. vaikų, kuriems  mokami vadinamieji vaiko pinigai.

Iki vakar dienos vaikus auginantys klaipėdiečiai šių pinigų dar nebuvo gavę, nors jie paprastai būdavo pervedami kiekvieno mėnesio 10 d.

Klaipėdiečiai piktinosi, esą valstybė mokesčius nuskaičiuoja laiku, o tai, kas priklauso piliečiams, sumokėti neskuba.

"Išmokėti vaiko pinigų nevėluojama. Pagal Išmokų vaikams įstatymą, vaiko pinigai, taip pat ir kitos socialinės išmokos mokami už praėjusį mėnesį iki einamojo mėnesio 25 d. Pinigai Klaipėdos miesto savivaldybei pervesti sausio 13 d.", – paaiškino Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Milda Levandraitytė.

Jau daromi pavedimai gyventojams.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė patikslino, kad 1,6 mln. eurų, skirti vaikams, į savivaldybės sąskaitą pervesti tik pirmadienio pavakare, tad klaipėdiečius vaiko pinigai turėtų pasiekti artimiausiu metu.

"Jau daromi pavedimai gyventojams. Tačiau, pasirodo, yra bankų limitai, visų pinigų vienu metu pervesti negalima, tad dalis žmonių jų šiandien dar negaus. Tačiau iki sausio 16 d. pinigai tikrai pasieks visų vaikus auginančių klaipėdiečių sąskaitas. Problema liečia labai daug žmonių, todėl suprantu, kad daugeliui kyla klausimas, kodėl lig šiol vaiko pinigai jų nepasiekė, tačiau iki ketvirtadienio tikrai visi juos gaus", – tikino A.Liesytė.

Nuo šių metų pradžios įsigalioja išmokų vaikams įstatymo pakeitimai, kuriais įtvirtinta, kad kiekvienam vaikui nuo sausio 1 d. didėja universalios išmokos vaikui dydis iki 60 eurų per mėnesį.

Tačiau sausio mėnesio mokėjimas esą dar bus 50 eurų dydžio, nes pinigai mokami už pernai gruodį.

Įsigaliojus šiems pakeitimams, tiems, kuriems yra jau paskirta išmoka vaikui, nuo sausio 1 d. iš naujo teikti naujų prašymų dėl universalios išmokos vaikui skyrimo nereikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

As

Durneliai, kaip žmonės turi dirbti jei liuosoja dėl pandemijos,arba vaikai dirba nuotoliniu. Supuveliai komentuoja

Brrrrrrr

Kokie pinigai, eikit dirbt ir bus pinigai, pas mus truksta valytoju, o uzsienyje darbininku laukose, derlius puva

nuomonė

tėvai patys turbūt niekur nedirba ir gyvena tik iš vaiko pinigų,geda,laukia nesulaukia, tikri padaliniai, o tuos pinigus pervesti reikia vaiko vardu į banką, kad tėvai negalėtų jų paimti kol vaikui sueis 16 ar 18 metų, kad galėtų mokytis toliau, tai tikrai būtų valstybės parama, o dabar vos sulaukia pašalpas ir prageria
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS