Klaipėdiečiai suskubo padėti: pabėgėliams kol kas rūbų gana | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI SUSKUBO PADĖTI: PABĖGĖLIAMS KOL KAS RŪBŲ GANA

Išgirdę raginimus pabėgėliams padėti rūbais klaipėdiečiai suskubo ieškoti, kur galėtų perduoti vyriškų drabužių. Pasirodo, kol kas uostamiesčio "Caritas" tokios siuntos nerenka.

Lietuviai yra jautrūs kitų žmonių nelaimei, vos per radiją pasigirdo raginimas pagelbėti pabėgėliams šiltais rūbais, klaipėdiečiai ėmė ieškoti, kur galėtų perduoti vyriškos avalynės, storesnių drabužių.

Klaipėdoje įsikūrusio Marijos Taikos Karalienės parapijos "Carito" koordinatorė Aurelija Lipskė pasakojo, kad rugpjūčio gale vieną rūbų siuntą šiems žmonėms jau yra išsiuntę.

"Kol kas iš centrinės "Carito" būstinės neturime žinios, kad reikėtų surinkti dar vieną. Gauname rūbų, bet specialiai migrantams jų nerenkame", – paaiškino koordinatorė.

Į "Caritą" pageidautina atvežti tik labai gerus rūbus, kaip teigia darbuotojos, tokius, kokius paprastai dar truputį gaila atiduoti. Tai yra švarūs, su sagomis, veikiančiais užtrauktukais drabužiai.

"Taip sakome todėl, kad mus tiesiog užverčia rūbais, kuriuos tenka mesti lauk, jie niekam nebetinkami. Gerų rūbų poreikis visada egzistuoja, yra žmonių, kurie nuolat rengiasi "Carite". Atvirai sakant, baisu net prašyti, nes mums atgabena nesuvokiamus kiekius net ne rūbų, o šiukšlių. Jie būna labai sudėvėti ir netinkami apsivilkti – nešvarūs, suplyšę. Juos esame priversti utilizuoti. Mums dažniausiai atveža mirusių žmonių drabužius, kurie nors ir švarūs, bet moraliai pasenę. Galbūt jie ir yra nenešioti, bet kelis dešimtmečius kaboję spintose, pasenę,  todėl niekas jų nenori. Jau baigėsi tas laikas, kai tiko bet koks rūbas", – pasakojo A.Lipskė.

Pasirodo, neretai žmonės nė nelaukia "Carito"  darbuotojų, palieka maišus su jiems nebereikalinga manta prie durų. Tada karitietės turi rūšiuoti šiuos skudurus, kurių didžioji dauguma netinkama.

Kiti atneša drabužių ir tikina, kad jie – labai geri, bet pasirodo, kad ilgai spintoje kaboję klasikiniai kostiumai, nebemadingo fasono kelnės ar sunkūs medžiaginiai paltai, neturintys jokios paklausos.

Vyriškų rūbų ir avalynės poreikis yra didžiausias, moteriškų ir vaikiškų drabužių nereikia.

A.Lipskė minėjo, kad labiausiai pageidaujamos sportinės kelnės, minkšti, trikotažiniai drabužiai, kuriuos būtų galima nešioti kasdien.

Lietuvos "Carito" projektų koordinatorė Vaida Matusevičiūtė patvirtino, kad rūbai pabėgėliams renkami Kaune ir Vilniuje, taip yra patogiau juos nugabenti į pabėgėlių stovyklas. Šiuo metu ten kaupiami šilti batai ir viršutiniai rūbai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Arijas

Vyti lauk tuos teroristus is Lietuvos! Kas juos cia velka gaujomis, sodinti i cype!

Dalinti

Manau, jei reikia padėti prastai gyvenančiai šeimai, tai LR piliečiai pirmiausia, o paskui pabėgėliams, kostiumas gražus, manau, kad kokiam pensininkui praverstų???

Jo...

Kur jie eis su tais kostiumais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS