Klaipėdiečiams – „Jūros veterano“ ženklai: pagerbti nelengvą darbą pasirinkę vyrai | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAMS – „JŪROS VETERANO“ ŽENKLAI: PAGERBTI NELENGVĄ DARBĄ PASIRINKĘ VYRAI

Pagerbiant ilgus gyvenimo metus darbui jūroje paaukojusius klaipėdiečius, vakar keturiolikai jūrininkų įteikti "Jūros veterano" ženklai. Šį nelengvą darbą pasirinkę vyrai neslėpė – jie didžiuojasi savo profesija.

Prieš devynerius metus Lietuvos jūrininkų sąjunga ir asociacija "Jūros veteranai" įsteigė ženklą "Jūros veteranas", kuriuo apdovanojami jūrininkai Jūros šventės, valstybės, įmonių, įstaigų, organizacijų švenčių ar asmeninių jubiliejų dienomis.

Šiemet per Jūros šventę buvo įteikta 15 tokių "Jūros veteranų" ženklų, vakar jie įteikti dar 14 jūrininkų, daugiausia baltarusių tautybės klaipėdiečiams.

Tokią išskirtinę šventę savo kolegoms inicijavo Klaipėdos baltarusių bendruomenės "Krynica" pirmininkas, jūrininkas Nikolajus Logvinas, kuris ir pats buvo įvertintas šiuo garbiu ženklu.

"Baltarusių bendruomenė Klaipėdoje netgi kūrėsi jūrininkų pagrindu. O šį kartą sumanėme savo tautiečius kolegas pagerbti atskirai. Tiesa, šiais metais planuojame dar vieną tokią ceremoniją, nes ne visi šį kartą laiku pateikė reikiamus dokumentus, kai kurie jų negalėjo dalyvauti šioje rengiamoje šventėje", – teigė N.Logvinas.

Ženklu "Jūros veteranas" apdovanojami jūrininkai, kurie jūrų laivų registre registruotuose laivuose išdirbo ne mažiau kaip 12,5 metų ir turi bendrą darbo stažą, ne mažesnį kaip 20 metų. Jūros veteranais pripažinta jau 260 jūrininkų.

Šventėje pasidžiaugta, kad į Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą įstojo  dar keturiolika baltarusių, tik neseniai iš Baltarusijos atvykusių į Lietuvą ir čia nusprendusių siekti jūrininko profesijos.

Tarp jų – ne buvę vakarykščiai abiturientai, o jau brandūs vyrai, kurie buvo priversti palikti savo tėvynę dėl įvykių Baltarusijoje. Jie nusprendė kurtis Lietuvoje, čia mokytis ir dirbti.

"Kas vilioja mokytis jūrininko profesijos? Pavyzdžiui, man tai buvo romantiška profesija, tokia ir liko iki šiol. Dabar jūrininko darbą žmonės renkasi dėl pragmatiškesnių priežasčių. Vieni jų – kelerius metus statybose dirbantys baltarusiai, bet tas darbas jiems ne prie širdies, antrieji – naujai atvykę, kurie jau turi specialybę, bet norėtų persikvalifikuoti ir savo integraciją Lietuvoje mato būtent dirbdami laivuose", – teigė N.Logvinas.

"Jūros veterano" ženklai įteikti

Jūrų kapitonams Leontijui Jemeljanovui, Viktorui Vlasenko, Ivanui Šachrajui, kapitono padėjėjams Nikolajui Solovėjui ir N.Logvinui, motoristams Aleksandrui Morozovui ir Mikalajui Kiseliui, elektromechanikui Janui Milkovskiui, jūreiviui Piotrui Beliajevui, vyr. mechanikams Vladimirui Grebionkinui, Vitalijui Borisui, Ivanui Andrejevui ir Vsevolidui Maslijevičiui bei tralų meistrui Aleksejui Moskaliovui.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Petras

nuo 1984m. ir jokiu uzuominu,zvejai turbut ne jurininkai

Nu ir kas?

Atidirbau juroj 37 metu,veterano zianklo negavau.

Idiotui vilkui

Ar tu ruskis,kad didžiuotis blėkos gabaliuku,ar protą pragėręs lietuvis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS