Klaipėdiečio kortelė – tūkstančiams miestiečių | kl.lt

KLAIPĖDIEČIO KORTELĖ – TŪKSTANČIAMS MIESTIEČIŲ

Nuo šių metų sausio pasirodžiusi moderni klaipėdiečio kortelė, kurioje vaizduojamas burlaivis „Meridianas“ Dangėje, populiarėja iki šiol. Iš viso yra pagaminta per 11 tūkst. tokių kortelių, be to, kas savaitę užsisakoma apie 50 naujų.

Klaipėdiečio kortelė išduodama tik pilnamečiams, Klaipėdoje gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims. Ją įsigiję gyventojai gali gauti papildomų nuolaidų lankantis kultūros renginiuose, parodose, muziejuose, baseine, SPA ir sveikatingumo įstaigose, ekskursijose.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus patarėjo Modesto Martišiaus, galima įsigyti tiek fizinę, tiek virtualią klaipėdiečio kortelę. Jos nemokamos.

„Klaipėdiečio kortelę užsisakyti buvo galima nuo 2022 m. gruodžio pabaigos. Nuo to laiko per nepilnus metus yra sukurta 11 280 klaipėdiečio kortelės paskyrų, iš šio skaičiaus gyventojų galimybe gauti fizinę kortelę pasinaudojo 7 350 klaipėdiečių. Statistika pagal kortele besinaudojančių klaipėdiečių amžių nėra kaupiama. Klaipėdiečiai iki šiol kreipiasi dėl naujų kortelių išdavimo. Per savaitę vidutiniškai užsakoma po 50 naujų fizinių kortelių, kuriamos ir naujos paskyros“, – nurodė specialistas.

Klaipėdiečiai iki šiol kreipiasi dėl naujų kortelių išdavimo.

Jis taip pat pridūrė, kad fizinė kortelė pagal nustatytą tvarką turi būti išduota per 20 darbo dienų, bet dažniausiai pagaminama greičiau, o virtuali kortelė sugeneruojama iš karto.

Modernios klaipėdiečio kortelės dizaino kūrėjai – Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto grafinio dizaino studijų studentai.

2021 m. lapkritį uostamiesčio savivaldybės administracija susitiko su studentais, kurie pristatė 18 kortelės vizualinių pasiūlymų. Vėliau su pasiūlymais galėjo susipažinti ir gyventojai.

2022 m. sausį 13-uoju numeriu pažymėta geltonos spalvos kortelė surinko net 518 klaipėdiečių balsų ir nugalėjo miesto savivaldybės paskelbtus gražiausios kortelės rinkimus.

Klaipėdiečio kortelės informacinės sistemos, kuri turi integraciją su gyventojų registru, sukūrimo kaina buvo 26 015 Eur.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rimantas V.

Tas Keista pamaiviškai sielvartauja "deja", lyg mokėdamas kuršiškai. Pats nieko nežinodamas apie mūsų pamario istoriją. Kuršiai su artimais giminėmis žemaičiais seniai sudarė vieną stiprų lydinį, kai stengėsi sunaikinti savo Kloaipėdėje svetimą kryžiuočių pilį. O visos Klaipėdos apylinkės visada buvo žemaitiškos, Tik kurčias to nesupranta.

Keista

Tas pilietis komentavęs apie "žemaičių" Klaipedą nežino nieko nei apie kuršius nei pamario istoriją,deja..

27 tūkstančiai

Tokie dideli pinigai, o nauda? Dar keisčiau, kad tokiame straispnyje visai neoaaiškinta kaip ta , tarkim, virtualią kortelę užsisakyti? O iš kitos pusės- ar tvaru, kai tiek kortelių mūsų piniginėse?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS