Klaipėdiečių apklausa: įvardijo, ką mano apie kačių šėryklas | kl.lt

KLAIPĖDIEČIŲ APKLAUSA: ĮVARDIJO, KĄ MANO APIE KAČIŲ ŠĖRYKLAS

Pavasarinė gyvūnų ruja vienus miestiečius veda iš proto – žmonės skundžiasi trikdomu miegu ir beglobių kačių būriais gyvenamuosiuose rajonuose. Kiti gyventojai tikina, kad rūpintis keturkojais reikia, tačiau gyvūnai turėtų dienas leisti tam skirtose vietose, o ne laiptinėse ir po daugiabučių balkonais.

Tadas:

– Manęs neerzina gyvūnų mylėtojai, kurie šeria beglobes kates daugiabučių kiemuose. Aš tokios veiklos nepalaikau, bet ir nesu prieš. Suprantu, laukinių gyvūnų mieste yra. Tačiau spėju, dauguma jų yra pačių žmonių išleisti ar išmesti į lauką. Tegul kažkas jais rūpinasi. Bet tokiai veiklai pats nepritariu.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Inga:

– Jei gyvūnų mylėtojai tai daro tam skirtose vietose, viskas gerai. Pritariu ir kačių namelių atsiradimui. Bet iš esmės tokia veikla nėra itin gerai. Kai žmonės pradeda maisto likučius krauti po svetimais balkonais, patikėkite, niekam tai nepatinka. I.Simonaitytės gatvėje esu mačiusi krūveles maisto, skirto katėms. Išeini iš namų ir matai prie laiptinės sudėtą maistą. Tai tikrai erzina. Būna, kad katės žadina nuo ankstyvo ryto. Katinų rajone turime sočiai.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Marius:

– Nesu nei prieš, nei už. Gal gerai, kad kažkas rūpinasi gyvūnais. Bet aš manau, kad šiai veiklai reikia daugiau kontrolės. Negalima bet kaip tai dairyti. Aš nežinau, kiek mūsų tarnybos prižiūri tokias šėryklas, bet tai būtina daryti.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kornelija:

– Taip, labai erzina kačių mylėtojai. Vaikšto po kiemus nušiurę katinai, atrodo, kad aplink vienos ligos. Šiukšliadėžės nutūptos tų katinų, baisu žiūrėti. Aš manau, kad nereikėtų jų šerti. Tegul gamta susitvarko. Arba kitas kelias – beglobiams katinams turi būti daugiau prieglaudų. Kiemai virsta katinų šėryklų miesteliais. Kažkas juos šeria, jų vis daugėja, patys gyvūnai atrodo labai prastai – nušiurę, suvargę, o tokius vaikai siekia glostyti. Manyčiau, kitaip reikėtų tvarkytis. Šiems padarėliams turi būti ieškoma namų, tam turi dirbti prieglaudos. Vertėtų joms daugiau skirti dėmesio. Žmonės šeria gyvūnus iš gailesčio.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Andrejus:

– Beglobiams gyvūnams turi būti tam skirtų vietų, bet ne gatvėje. Suprantama, kad žmonės gyvūnams rodo dėmesį, gaili jų, šeria. Bet beglobiams reikia prieglaudų, kur jais būtų tinkamai rūpinamasi. Nelabai gražiai atrodo tie katinų nameliai arba maisto krūvos daugiabučių kiemuose.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jurgita:

– Aš galvoju, kad katinėlių nameliai nėra blogai. Jie ten gali gyventi, juos žmonės pašeria. Bet gatvėse beglobiai gyvūnai nėra gerai. Aš gyvenu Baltijos prospekte, pas mus švaru ir tvarkinga. Valkataujančių katinų ten nematyti. Gatvėje katiną pamatai tik tuomet, jei patys žmonės jį išleidžia iš namų. Bet iš karto matyti, kad tai naminis, prižiūrėtas ir švarus gyvūnėlis. Džiugu, jog mūsų rajone valkataujančių gyvūnų tikrai nėra. O gal aš gerame rajone gyvenu?

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

bomzai

Mane labiausiai erzina bomzu seryklos, kai eini pro sali tai centu praso ir dar iskolioha jei neduodi. Butu mano valia, uzdrausciau arba neutralizuociau, kad ligu neplatintu.

Būtina,

Kad kiekvieno miesto savivaldybė padėtų susikūrusioms prieglaudoms lėšomis, nes jos remiamos tik savanoriškai tikslais, net 2% sumažino, kada prieglaudos turės daugiau lėšų-galės padėt gyvūnams, daugiau sterelizuot, gydyt, tada ir mažesnė populiacija bus, ir geresnė tvarka, dabar daryk kiek nori, bet negali padėt visiems

Vėtra

Jeigu norime atrodyti , kai civilizuoti europiečiai , tada - reikia ! Reikia sterelizuoti , skiepyti laukines kates . Globoti , kad jos neatrodytų , kaip iš konclagerio pasmerktos myriop. Faktas, prie namelių privalo būti tvarka . Šerti ne atliekomis , bet gyvūnams skirtu maistu . Ir visus , kurie pakels ranką prieš gyvūną ar naikins namelius - bausti , už žiaurų elgesį su gyvūnu , už namelio sunaikinimą ar apgadinimą , kaip už valdiško turto niokojimą. Savivaldybės tarnautojus , kurie toleruoja ir skatina žiaurų elgesį su gyvūnais - atleisti iš pareigų. Taip pat atkreipti dėmesį į žiniasklaidą , kuri platina neadekvačiai mąstančių ir skatinančių naikinti , utilizuoti beglobius gyvūnus individų pasisakymus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS