Klaipėdiečius kvies į talką: švarins pajūrį | kl.lt

KLAIPĖDIEČIUS KVIES Į TALKĄ: ŠVARINS PAJŪRĮ

Siekiant pašalinti po audrų likusią netvarką, veikiausiai jau šį mėnesį klaipėdiečiai bus kviečiami į kelias talkas. Pirmoji vyks Klaipėdos paplūdimiuose, antroji – Karklėje. Talkų metu savanoriai švarins pajūrį.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus Olego Mariničiaus, jau netrukus vyks pasiruošimas talkai.

"Talką tikrai planuojame. Neseniai kaip tik grįžome iš paplūdimio ir aptarėme, ką turime prieš talką padaryti. Dabar ten yra daug stambių daiktų – medienos, rąstų, konstrukcijų, visa tai mes turime surinkti. Kai susitvarkysime su tais dideliais objektais, tada kreipsimės į visuomenę, prašysime ir administracijos pagalbos", – teigė direktorius.

Penktadienį planuojamas susirinkimas, kuriame bus aptariami tolesni veiksmai.

Savanoriai galėtų rinkti nedideles šakas, plastikinius butelius, plastiko, medienos ir kitas į krantą išmestas atliekas.

Jeigu dalyvaus mūsų visuomenė, bus labai gražu.

"Jeigu dalyvaus mūsų visuomenė, bus labai gražu", – sakė O.Mariničius.

Talką taip pat planuoja ir Pajūrio regioninis parkas. Ji turėtų vykti kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje.

"Mūsų talka bus labiau susijusi su krantų priežiūra Karklėje. Žiūrėsime, kokios bus oro sąlygos. Kol vyks audros, talkos bus beprasmės. Neseniai surengėme dvi dideles talkas su "SBA grupe" ir su akcijos "Darom" organizatoriais. Buvo atlikta nemažai darbų. Šiukšlių rinkimo ir teritorijos priežiūros akcijos, nepaisant "Darom", būdavo kasmetės ir tradicinės. Šį kartą talka taip pat bus vieša, apie viską informuosime", – kalbėjo Pajūrio regioninio parko direkcijos direktorius Darius Nicius.

Pajūrio regioninis parkas kasmet bendradarbiauja su mokyklomis ir įvairiomis organizacijomis, kurios rūpinasi pajūrio aplinkos švarinimu.

Jūros kranto tvarkymas galbūt apims ir erozijos niokojamas kopas, kurias reikės sutvirtinti.

Įprastai į talkas buriasi nemažos grupės savanorių. Pernai lapkritį į kopų tvirtinimo talką atvyko apie 100 klaipėdiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Praeivis

paskirkite dziazo festivalio ir festivalio išlaikytiniu lėšas ir pajūris bus švarus

TIKRAI

Tikrai gera idėja , kur visi bėgimų organizatoriai, nešvaistykite policijos pinigų priežiūrai, neuždarinėkite gatvių, visus bėgimus vykdykite prie jūros. STOP BĖGIMUI MIESTE, UŽ ŠVARIĄ GAMTĄ IR TAUSOKITE SAVO PLAUČIUS BĖKITE PRIE JŪROS ŠAKŲ RINKTI.

ups

puikus darbštuolių gautųsi, jei sudalyvautų pas Merą pobūviuose dalyvaujantys bet merijos darbuotojai su šeimomis...sėdimas darbas kenkia....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS