Klaipėdiečius piktina negenėti medžiai | kl.lt

KLAIPĖDIEČIUS PIKTINA NEGENĖTI MEDŽIAI

Klaipėdiečiai suirzę dėl nuo praėjusių metų nesugrėbtų medžių lapų, po genėjimo likusių šakų, nenugenėtų medžių. Nors šiuo metu vyksta pavasariniai darbai, žmonės baiminasi, kad teritorijos prie namų taip ir liks nesutvarkytos.

Siūlė rinkti parašus

Klaipėdiečiai skundėsi, kad prie Smiltelės g. 8 namo – nesugrėbti medžių lapai.

Čia gyvenančios Eugenijos teigimu, kad problemos neliktų, namo gyventojams buvo siūloma rinkti parašus ir kreiptis į namą administruojančią įmonę.

„Vis dar pilna lapų. Jau visur skambinome. Sakė rinkti parašus, 50 ar kiek parašų, tada imsis priemonių. Skambinome ir į savivaldybę. Buvo pasakyta, kad teritoriją turi prižiūrėti namo administratorius. Tai vienintelis namas mieste, prie kurio likę lapų. Buvo pavasariškos dienos, galėjo atvažiuoti ir sutvarkyti. Be to, prie namo yra nekokios būklės alyvmedis, jo irgi netvarko. O mokame už aplinkos priežiūrą 4,89 euro per mėnesį“, – skundėsi Eugenija.

Želdinius prie daugiabučių turi prižiūrėti ir tvarkyti jų administratoriai.

Terminas jau praėjo?

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė teigė, kad specialistai nuvyks į minėtą vietą ir apžiūrės teritoriją.

„Želdinius prie daugiabučių turi prižiūrėti ir tvarkyti jų administratoriai. Savivaldybės specialistai papildomai apžiūrės miesto prižiūrimas teritorijas. Jei bus pastebėta netvarkingų plotų, jie bus sutvarkyti“, – tikino pašnekovė.

Klaipėdietis, gyvenantis Taikos pr. 73 name, skundėsi dėl parko negenėtų medžių. Juos esą buvo žadama nugenėti iki kovo vidurio, kadangi po to prasideda paukščių perėjimas. Tačiau medžiai taip ir liko negenėti.

„Rangovai pietinėje miesto dalyje pasikeitė, tad pasikeitė ir tvarka. Sakė, kad iki kovo 15-osios galima genėti medžius, bet terminas jau praėjo, tad turbūt genės tik kitais metais. Anksčiau visada apgenėdavo tuos medžius“, – kalbėjo žmogus.

I. Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šakos – išvežamos

I. Kubilienė pažymėjo, kad specialistai apsilankys ir Taikos prospekto teritorijoje.

„Artimiausiu metu savivaldybės specialistai apsilankys vietoje ir įvertins realų poreikį genėti medžius prie Taikos pr. 73 savivaldybės prižiūrimoje teritorijoje, o prie daugiabučių esančius želdinius, kaip ir minėta, turi prižiūrėti jų administratoriai“, – nurodė vedėja.

Kitose miesto vietose, pavyzdžiui, Malūno parke, pievoje, paliktos medžių šakos, kitoje vietoje, einant pėsčiųjų ir dviračių taku tarp Šilutės pl. ir Taikos pr., tokių šakų irgi apstu.

„Šiose vietose šakos yra renkamos ir išvežamos“, – paaiškino I. Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Pamojuokite

Pamojuokite, po savaitės neberasite, U- tokius pinigus ir šinką pakeis

nnn

o kada sutvarkys Zardes prudo teritorija ties smeltes mokykla-saligatvis,medziai,apsvietimas.Teritorija nepasikeitus nuo sovietmecio,net suliniu dangciai su litssr simbolika.Vienu zodziu jokio progreso.

Vat TALKA BŪTŲ

Eikit ir genėkit, Vienuoliai be darbo sėdi, bėgikai visi- galėtų šakas nešti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS