Klaipėdiečius šiurpino nemalonus vaizdas: negyvą briedį pašalino po savaitės | kl.lt

KLAIPĖDIEČIUS ŠIURPINO NEMALONUS VAIZDAS: NEGYVĄ BRIEDĮ PAŠALINO PO SAVAITĖS

Daugiau negu savaitę klaipėdiečius šiurpino nemalonus vaizdas – apie šimtą metrų nuo Liepų ir Joniškės gatvių sankryžos pievoje pragulėjęs negyvas briedis. Nors tarnybos buvo informuotos, atvykusieji išgabenti briedžio nerado, tad gyventojai kreipėsi dar kartą, nurodydami tikslią vietą.

Žmonės pasakojo, kad briedis buvo išsipūtęs. Per savaitę ragų neliko, spėjama, kad juos kažkas nupjovė, o kūną paliko.

Lapkričio pradžioje netoli šios teritorijos gyvenantys klaipėdiečiai, pamatę negyvą gyvūną, pranešė 112. Tačiau prabėgus kelioms dienoms briedis tebegulėjo.

Nuspręsta dar kartą kreiptis į gamtosaugininkus telefonu. Atvykę specialistai lapkričio 12-osios vakarą briedžio gaišeną pagaliau išsivežė.

Pasak Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Vitalio Marozo, pirmą kartą atvykusi tarnyba briedžio tiesiog nerado.

"Gaišenas išveža viena gyvūnų globėjų organizacija, tik nežinau, kuri. Kai ji gavo tą informaciją, iš pradžių briedžio nerado. Galbūt iš pradžių buvo pasakyta netiksli informacija. Ne dėl to, kad specialiai kažkas kažko nedarė. Pradžioje nerado, o po to, kai rado, tai ir išvežė", – teigė pašnekovas.

Apie gaišenas tarnybos dažniausiai išgirsta iš gyventojų. Patariama pamačius negyvą gyvūną pranešti specialiosioms tarnyboms. Judinti ar liesti negalima.

"Geriau iš karto skambinti 112. Negalima nei judinti, nei liesti dėl pavojaus sveikatai ir saugumo. Tad reikia kviesti specialiąsias tarnybas, tada jos praneš mūsų centrui, o mes organizuosime išvežimą. Tad geriau nieko nedaryti, tiesiog pranešti", – sakė V.Marozas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ne lyberalas

Beveik visos tos kontoros yra arti pilno neigalumo.

Lapes irgi nori

Esti

Efa

Nejuokinkit ....nerado ...nenorejo ir nerado ....o jus ko tylejot savaite ...reikejo skambinti visais varpais ty 112,aplinkosauga,policija,miesto tvarkymo skyrius ...galu gale Meraui ....juk jie visi gauna algas uz musu sunestus mokescius .......manau mums patiems reikia rodyti daugiau iniciatyvos ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS