Klaipėdiečius slegia senos skolos | kl.lt

KLAIPĖDIEČIUS SLEGIA SENOS SKOLOS

Naują šildymo sezoną dešimtadalis klaipėdiečių pradės skolingi dar už praėjusįjį. Jų skolos viršija 3 mln. eurų. Kompensacijų už šildymą ir karštą vandenį skolininkai gali tikėtis tik tuo atveju, jei paslaugos tiekėjams įsipareigos grąžinti skolas pagal suderintą grafiką.

Klaipėdos ir Gargždų miestuose centralizuoto šildymo paslaugas teikiančios bendrovės „Klaipėdos energija“ duomenimis, vartotojų skola už praėjusį sezoną siekia 3,5 mln. eurų.

Bendrovė šilumą tiekia biudžetinėms įstaigoms, pramonės įmonėms, kitiems juridiniams asmenims ir gyventojams.

Pastarųjų vartotojų skola – didžiausia. Šių metų rugsėjo 1 d. duomenimis, bendrovei buvo įsiskolinę 7 035 gyventojai, o bendras įsiskolinimas siekė 3 115 794 eurų.

Per metus skolininkų skaičius nežymiai mažėjo. Pernai, rugsėjo 1 d. duomenimis, skolingi už paslaugas buvo 7 098 gyventojai, bet 2022 m. bendra skolos suma buvo mažesnė – 2 857 394 eurai.

Šilumos tiekėjų teigimu, vartotojai paprastai stengiasi grąžinti skolas iki šildymo sezono pradžios, bet dar nėra buvę, kad ištirptų visos klientų skolos.

Iš nespėjusiųjų likviduoti įsiskolinimų skolos išieškomos vėlesniu laikotarpiu.

Tam taikomi priminimai, tačiau tenka griebtis ir teisminių ar net griežčiausių priemonių, kai vykdomieji dokumentai perduodami antstoliams.

Dažniausiai ši sankcija taikoma piktybiniams skolininkams, kurie visai nemoka ilgą laiką arba skolos neįmanoma išieškoti.

Pagal Šilumos tiekimo ir vartojimo taisykles, šilumos vartotojui, nesumokėjusiam sąskaitos už šilumą ir karštą vandenį daugiau kaip 90 kalendorinių dienų, tiekėjas savo iniciatyva turi teisę laikinai sustabdyti arba apriboti karšto vandens tiekimą visiems arba pavieniams karšto vandens vartotojams, tačiau šiemet šios priemonės gyventojams neteko taikyti.

Praėjusį sezoną kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį gavo beveik 15 tūkst. klaipėdiečių.

Iki šiol gautų prašymų skaičius naujajam sezonui kol kas dar mažesnis nei pernykštis.

Viena sąlygų gauti kompensaciją – asmuo neturi būti įsiskolinęs už šias paslaugas.

„Tačiau neužkertamas kelias kompensacijas gauti ir skolininkams, jei jie sudaro skolų grąžinimo grafiką su paslaugų teikėjais, tą grafiką mums pateikia ir prisiima įsipareigojimus grąžinti skolą“, – tikino Klaipėdos savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Niekur pasaulyje nėra

Tokios įžulios vyriausybės tar augančios tik milionerians ir Š abui. Nesirūpi čia visuome e

Mokesčiai sudaro 50%algos

O likusiu neužtenka maistui. Kainos sukeltos dvigubai, arba trigubai. O algos besikeičia

Nesuprantanti

jau daug metų matome kaip skolintojai varo žmones į pavojų brukdami vos ne per prievartą šitą savo paslaugą. Reklamos apie greituosius kreditus. Raginimai skolintis iš bankų. O paskui nuolat perskaičiuojamos didėjančios palūkanos. Beviltiškas visko ką turi praradimas atsitikus ,,fost major"- ui.. O Valstybė ką? Valstybė - valdančiųjų asmenyje? Ogi nieko. Ji nesaugo ir negina savo šalies piliečių nuo šito pavojaus. Ir net nemirkteli kuomet daug žmonių pakliūva į padėtį be išeities. Ką Šimonytė pasakė? Ar ne tą, kad skolinimasis yra kiekvieno asmeninis reikalas? Cinikė. Beširdė. Asmuo be garbės ir sąžinės. Kaip ir beveik visi tie kurie kažkiek priėjo prie valdžios ,,lovio"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS