Klaipėdietė gyvena tiesiog koridoriuje: iškeldino iš socialinio būsto | kl.lt

KLAIPĖDIETĖ GYVENA TIESIOG KORIDORIUJE: IŠKELDINO IŠ SOCIALINIO BŪSTO

Klaipėdoje, viename baisiausių bendrabučių, tiesiog koridoriuje beveik du mėnesius gyvena moteris. Iškeldinta iš socialinio būsto ji piktinasi negalinti atgauti rakto nuo kambario, kuriame gyveno. Klaipėdietė valgo, ką gauna iš kaimynų, ir naudojasi koridoriuje esančiu bendru tualetu.

Tamara per vieną dieną tapo Klaipėdos įžymybe. Internete plinta įrašai ir nuotraukos, kuriose užfiksuota pagyvenusi moteris, sėdinti ant gulto koridoriaus gale.

Pakalbinta ji tvirtina, kad vieną dieną valdžios žmonės tiesiog pakeitė jos kambario užraktą ir išprašė ją iš būsto.

Klaipėdiečiai koneveikia valdžią nė nežinodami reikalo esmės.

Pirmadienį kaito ne vieno valdininko telefonai. Socialinės paramos skyriaus vadovė Audronė Liesytė ir Socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė tikino apie Tamarą nieko negirdėjusios ir stebėjosi, kad per du mėnesius žinia apie šią moterį jų nepasiekė.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos butai“ direktoriaus pareigas einantis Eugenijus Vanagas pasakojo, kad kovo pradžioje minėtą moterį iškeldino antstoliai. Priežastis – didžiulės skolos. Teismo sprendimas buvo nedviprasmiškas – iškeldinti nesuteikiant kito būsto.

Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė patikino, kad moteris Minijos g. 129 namo kambaryje buvo apgyvendinta laikinai, jai buvo siūlyta apsigyventi vieno kambario bute Sulupės gatvėje, bet ji tokio pasiūlymo atsisakė.

Gyvendama bendrabučio kambaryje Tamara įsiskolino ir už skolas buvo iškeldinta.

Gaila, bet nėra tokios prieglaudos namų neturintiems žmonėms, kur juos būtų galima apgyvendinti jėga.

E.Vanagas patikino, kad kambarys yra pilnas šios moters pritemptų šiukšlių, tad koridoriuje ji gyvena švariau nei būste, iš kurio buvo išprašyta.

Kai baigsis karantinas, šlamštas iš kambario bus iškuoptas, o savivaldybė pabandys savo turtą realizuoti.

„Gaila, bet nėra tokios prieglaudos namų neturintiems žmonėms, kur juos būtų galima apgyvendinti jėga. Šiai moteriai buvo paaiškinta, kad ji gali glaustis nakvynės namuose. Su ja neišeina susikalbėti, ji tik reikalauja rakto nuo kambario, skolų nepripažįsta. Moteris iškeldinta kovo pradžioje, dar iki paskelbiant karantiną. Daugiau jos likimu mes nesidomėjome, nes ir neprivalome to daryti. Kasmet įvykdoma apie 30 iškeldinimo procedūrų“, – pasakojo E.Vanagas.

Antradienį ryte D.Stankaitienė su bendradarbėmis ketina apsilankyti Minijos g. 129 name ir išsiaiškinti, kaip galima padėti Tamarai.

Karantino sąlygomis toks gyvenimas prieštarauja griežtiems reikalavimams. Jeigu policijai apie tai būtų pranešta, moteris gali būti paprasčiausiai išlydėta į gatvę.

Bėda ta, kad šiuo metu nei nakvynės, nei globos namuose nauji gyventojai neapgyvendinami.

Istorija įsibėgėjo, koks bus jos tęsinys, dienraščio „Klaipėda“ žurnalistai informuos.

GALERIJA

  • Tamara
Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Na

Meta ne tik uz skolas-jei uzdirbi bent 5 e.daugiau negu ju numatyta tuoj meta lauk-bent leistu žmogui išsimoketinai pirkti ta buta.Nuomotis uz tuos viršytus pinigus ne ka išeis

Milijardai...

Milijonai šen bei ten, o kelių socialinių būstų ar prieglaudų nepastato. Tie vargšai ilgai negyvena, pabus paskutines dienas ir iškeliaus amžinybėn...

Liolė

Na galiu pasakyti,kad tokie keldinimai iš butų,valstybei garbės nepriduoda.Jei pensininkė negali išlaikyti iš savo pensijos būsto,vadinasi netvarkoje yra valstybėje.Dabar paimkime pavyzdį,valdžia pasikėlė sau algas karantino metu.,kitaip sakant puota maro metu.Mokytojams,medikams,žadėjo ir vis žadama pakelti .Bet,gerbiamieji,ar negalėjo vyriausybė karantino metu susimažinti sau atlyginimus?Kodėl visą laiką skriaudžiami tie kurie gauna šiek tiek daugiau už minimalią?Visdėlto nebuvo ir nėra jokio saryšio tarp liaudies ir valdžios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS