Klaipėdietis pasipiktino higiena ligoninėje: pasigedo dezinfekcinio skysčio | kl.lt

KLAIPĖDIETIS PASIPIKTINO HIGIENA LIGONINĖJE: PASIGEDO DEZINFEKCINIO SKYSČIO

Nors Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija dėl koronaviruso, Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje esą nėra dezinfekcinio skysčio lankytojams ir net drabužinės, teigia ligonį šioje įstaigoje lankęs klaipėdietis. Ligoninės vadovė tikina, kad laikomasi visų privalomų higienos taisyklių ir reikalavimų.

Nustebino higiena

Klaipėdietis, aplankęs ligonį Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje, buvo pasipiktinęs, kad čia esą nepaisoma saugos dėl koronaviruso.

"Ligoninės trečiajame aukšte nėra, bent jau prieš kelias dienas nebuvo, dezinfekcinio skysčio rankoms ir batams, nėra kaukių ir net uždaryta rūbinė, nėra kur palikti viršutinių rūbų, ir lankytojai priversti eiti pas ligonius į palatas su paltais ar striukėmis. Manau, paskelbus ekstremalią situaciją, privalome pirmiausia apsaugoti silpniausiuosius", – tikino klaipėdietis.

Kaip pats teigė, nepavykus šiuo klausimu pabendrauti su Slaugos ligoninės vadovybe, vyras kreipėsi į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistus ir sulaukė labai keisto atsakymo.

Iš pradžių jam paaiškinta, kaip cirkuliuoja koronavirusas, kas jį platina, kad "Artimųjų Rytų respiracinio sindromo koronaviruso (MERS-CoV) šaltinis buvo kupranugariai, o sunkaus ūmaus respiracinio sindromo (SŪRS) – civetės katės".

Gavo formalų atsakymą

Toliau higienistas išsamiai aiškino, kaip virusas plinta ir kaip reikia laikytis higienos, kokios yra profilaktinės priemonės, norint išvengti susirgimo.

"Jus dominančią informaciją, kaip elgtis koronaviruso infekcijos atveju, galite rasti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje", – galiausiai reziumavo higienistas.

Klaipėdietis, kuris teiravosi, kodėl, esant ekstremaliai koronaviruso situacijai Lietuvoje, Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje esą nesilaikoma privalomos higienos, gavo formalų, iš esmės niekinį atsakymą iš specialistų, kuriems ši situacija turėtų rūpėti labiausiai.

"Minėtoje įstaigoje vienoje palatoje epidemijos laiku susispietę po devynis žmones su viršutiniais drabužiais, kurių dezinfekcijos, "vadovaujantis įstaigose patvirtintomis tvarkomis ir taikomos ekstremalių situacijų plane nurodytomis priemonėmis", atlikti neįmanoma, nes ten fiziškai nėra rūbinės. Ir lankytojai su viršutiniais drabužiais pulkais plūsta pas 80-mečius sergančius žmones", – piktinosi klaipėdietis.

Kažkas kažkuo nepatenkintas

Įstaigos vadovė Danguolė Marytė Drungilienė dienraščiui teigė, kad ligoninėje yra tvarka, pacientų lankymas ribojamas.

"Dezinfekcinių priemonių yra. Pakabinti paltus yra kur, nežinau, kas čia kuo nepatenkintas. Mes esame susitvarkę ir laikomės visų nurodymų, kurių sulaukėme ir iš Visuomenės sveikatos centro, ir iš Sveikatos apsaugos ministerijos. Dažnai būna, kai lankytojai įsivaizduoja, kad mes juos turėtume aprengti apsauginiais rūbais, kaukes uždėti. Iš kurgi pas mus tokie resursai?" – kalbėjo D.M.Drungilienė.

Šiuo metu Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje yra slaugoma 160 pacientų. Daugumos jų būklė sudėtinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Marytes Stasiukas

Na va, visi iki gilaus pasidygejimo graziai save pasivadine... tad ir as neatsilieku, madingai but reikia, bet prie zmoniu nepritapsiu, girtuokliaut nepradesiu, asocialaus gyvenimo nevesiu. Kitas reikalas - visi iszioje gerkles rekia "korono virusas", taciau nei gydymo istaigose prie iejimo, nei vaistinese, parduotuvese dezinfekcinio skyscio ar gelio nera! Jeigu yra tokia situacija, tai sis dalykas pirmoje vietoje yra butinas! Ir GRIEZTAI!!!

Nuomonė

Problemą rado, reikia savo nusinešti, nebukime išpuikę, nes gali tekti iš padebesių pulti veidu į žemę.

stase

Kodel nieks neraso apie kvarcavima patalpu ir labai gerai isvalanti ora azono aparatelius?Kur dingo kvarcavimo lempos is ligoniniu.Rankas su muilu visi nusiplaunam,o juk ikvepiam nevalyta ora su bacilomis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS