Klaipėdoje apsilankė Slovakijos ambasadorius | kl.lt

KLAIPĖDOJE APSILANKĖ SLOVAKIJOS AMBASADORIUS

Slovakijos ambasadorius Ladislavas Babčanas apsilankė Klaipėdoje. Jo vizito tikslas buvo sužinoti, kaip uostamiestis susidoroja su geopolitiniais iššūkiais, vykstant karui Ukrainoje, kokios vietinių gyventojų nuotaikos ir perspektyvos čia apsistojusiems pabėgėliams.

Uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko teigimu, ambasadorius Lietuvoje lankosi gana dažnai, o Klaipėdoje svečiavosi veikiausiai pirmą kartą.

"Tai yra ambasadorius, kuris reziduoja Rygoje, jis yra ambasadorius Latvijai ir Lietuvai. Lietuvoje jis lankosi nuolatos, o Klaipėdoje kaip ambasadorius galbūt pirmą kartą. Jis domėjosi, kokia situacija Klaipėdoje, kokia yra uosto situacija, kokios nuotaikos visuomenėje, kokie miesto iššūkiai, ypač kalbant apie pabėgėlių suvaldymo klausimus, Lietuvos ir Klaipėdos prisidėjimą prie bendrų geopolitinių iššūkių sprendimo. Pati Slovakija, būdama nedidelė šalis ir turėdama tiesioginę sieną su Ukraina, šią situaciją supranta kaip svarbią, jautrią. Jam taip pat buvo įdomi Klaipėdos miesto patirtis, pabėgėlių priėmimas, integracija, apgyvendinimas, perspektyvos ateityje, įsidarbinimo klausimai", – nurodė meras.

Buvo labai smagus pokalbis su diplomatu, kuris nuoširdžiai domisi Klaipėda.

L.Babčaną domino ir tai, kaip karas Ukrainoje paveikė žmonių gyvenimus čia, Lietuvoje, esant ne taip ir toli nuo karo židinio.

"Buvo labai smagus pokalbis su diplomatu, kuris nuoširdžiai domisi Klaipėda. Susitikimas – pažintinis, protokolinis. Jis parodė, kad Klaipėdos miestas ir uostas Slovakijai labai gerai žinomi. Nėra taip, kad klaipėdiečiai žino apie Slovakiją tik lankydamiesi ten esančiuose kurortuose, bet kad iš tiesų Slovakijoje Klaipėda gana gerai žinoma pirmiausia kaip uostas, kaip logistikos centras", – teigė V.Grubliauskas.

Po šio vizito ambasadorius buvo pakviestas dalyvauti Klaipėdos universiteto rektoriaus Artūro Razbadausko organizuojamame susitikime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klpd.

Mere nesifotkink šonu - labai ilgas atrodai. Į plotį:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS