Klaipėdoje atsiras daugiau karališkų ženklų? | kl.lt

KLAIPĖDOJE ATSIRAS DAUGIAU KARALIŠKŲ ŽENKLŲ?

Klaipėdos merui, tarybos nariams bei Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimo suteikimo komisijai įteiktas garbių uostamiesčio žmonių pasirašytas kreipimasis dėl Prūsijos karalienės Luizės atminimo mieste įamžinimo. Komisija šiai idėjai iš esmės pritarė.

Anot vieno karalienės Luizės įamžinimo idėjos iniciatorių Beno Volodzkos, Klaipėda turėtų tapti turtingos tapatybės ir identiteto miestas, nes tai buvo karalių miestas.

Todėl Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimo suteikimo komisijos prašyta pritarti, kad Tauralaukyje būtų įkurtas karalienės Luizės parkas, padaryta tvarka prie Velnio akmens, aptvertas karalienės Luizės ąžuolas, sutvarkytos senosios kapinaitės.

Prašoma ant mažojo Tauralaukio dvaro pastato sienos pakabinti atminimo lentelę, nurodant, kad čia svečiavosi Prūsijos karališkoji pora.

Ateityje tikimasi atstatyti ir čia stovėjusį karalienei Luizei skirtą paminklą. Tokiu būdu bus siekiama, kad ši vieta taptų patraukli turistams.

"Karališkoji pora buvo pamėgusi Tauralaukį kaip poilsio vietą, ir ji tapo viena prestižiškiausių Klaipėdos miesto erdvių. Taip pat atsižvelgiame, kad Tauralaukyje trūksta traukos vietų ir poilsio zonų bei istorinio palikimo aktualizavimo", – rašoma klaipėdiečių kreipimesi.

Tauralaukyje trūksta traukos vietų ir poilsio zonų bei istorinio palikimo aktualizavimo.

Balandžio pabaigoje klaipėdiečiai organizavo talką ir aptvarkė šią teritoriją.

Be to, iniciatyvinė grupė siūlo 2020-uosius paskelbti Prūsijos karalienės Luizės metais, miesto rotušėje, kur gyveno karalienė, įkurti Klaipėdos karališkąjį memorialinį muziejų, kovo 10-ąją organizuoti karalienės Luizės gimtadienio šventę, atkurti priešais rotušę buvusį Luizės skverą su karalienės mėgtomis rugiagėlėmis, Danės gatvę tarp Biržos ir Pilies tiltų pervadinti Karalienės Luizės vardu.

Klaipėdos miesto žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimo suteikimo komisija iš dalies pritarė klaipėdiečių iniciatyvai ir šiuos siūlymus teiks miesto tarybai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Memellander

Šaunu ,kuo daugiau istorinių ženklų tuo daugiau miestas sulauks turistų .

Jadze

man Džordža - vienintelė karalienė DDD

Gal gana

Luizė - praeitas etapas, istorija. Dabar Klaipėda yra Lietuvos Respublikos, o ne Vokietijos miestas. Gal pakaks garbinti ir šlovinti vokiečius, kurie šiuos kraštus užėmė brutaliu būdu žudydami vietinius gyventojus? O ir ta pati Luizė čia atsidūrė nei iš didelės meilės miestui, tiesiog jai ir jos šeimai nebebuvo kitos vietos sprukti nuo Napoleono... Lietuviai, turėkime išdidumo ir savigarbos, įamžinkime savo tautiečius, o ne svetimus!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS