Klaipėdoje išankstinių rinkimų pradžia – vangoka | kl.lt

KLAIPĖDOJE IŠANKSTINIŲ RINKIMŲ PRADŽIA – VANGOKA

Pirmadienį prasidėjo keturias dienas truksiantys išankstiniai rinkimai į Seimą. Jie Klaipėdoje vyksta Žvejų rūmuose. Taip apsispręsta, kai paaiškėjo, kad dėl koronaviruso grėsmės pačios savivaldybės patalpos Liepų gatvėje tam nėra tinkamos. Kol kas rinkėjų aktyvumas mažesnis, nei įprastai būdavo balsuojant iš anksto.

Klaipėdoje iš anksto balsuoti pirmieji rinkėjai atėjo apie pusė aštuonių ryto. Dauguma balsuoti atėjusių kalbintų klaipėdiečių – garbaus amžiaus.

Jie tikino, jog iš anksto rinkimuose dalyvauja dėl savo saugumo, nenorėdami žmonių spūsčių, arba dėl to, kad tikrąją rinkimų dieną bus išvykę.

Rinkėjai tikino, kad čia atėjo jau apsisprendę, už ką balsuos.

„Svarbiausia, kad išrinktume žmones, kurie nepridarys nesąmonių ir sąžiningai dirbs Lietuvai“, – kalbėjo viena pirmųjų rinkėjų.

Danės vienmandatės rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas teigė, kad paprastai išankstiniame balsavime dalyvauja apie 4 proc. rinkėjų.

Galimas dalykas, kad šįkart šis skaičius bus mažesnis dėl kelių priežasčių – nepasibaigusios koronaviruso pandemijos, pakeistos išankstinio balsavimo vietos, kitų dalykų.

Šiemet išankstiniams Seimo rinkimams numatytos keturios dienos (spalio 5–8 d.), o ne dvi, kaip būdavo iki šiol.

Ir ne Klaipėdos savivaldybės patalpose Liepų g. 11, kaip būdavo paprastai, o – Žvejų rūmuose.

Taip apsispręsta, nes rinkimai šiais metais rengiami ekstremaliomis sąlygomis, nepasibaigus koronaviruso pandemijai.

Išankstinis balsavimas, prasidėjęs nuo šio pirmadienio, vyks keturias dienas. Kasdien – po 13 valandų (nuo 7 iki 20 val.).

Šįkart rinkėjai į išankstinį balsavimą privalo ateiti su veidą dengiančiomis kaukėmis, atsinešti savo tapatybės dokumentą ir savo rašiklį.

Tačiau, jei žmogus neturės kaukės ar rašiklio, jam tai bus suteikta rinkimų vietoje.

Rinkimuose dalyvauja septyniolika politinių partijų, 1 724 kandidatai siekia 141 Seimo nario mandato. Pagrindinė rinkimų diena sekmadienį, spalio 11-oji.

Pakartotiniai rinkimai į antrą turą vyks spalio 25 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Krutulis

Savivaldybės patalpos dėl koronos netinkamos. O žvejų rūmų - tinka. Ten galimybė “mažesnė” užsikrėsti.

Simona

Už liberalus. Balsavau ir balsuosiu.Ne semūnai ,o tik pats žmogus gali padaryti tvarką Lietuvoje. Mažiau ribojimų, daugiau laisvės.

Jo jo

P Aloyzai pirmiau sutvarkyk Šimonytei dantis , nes senais gerais laikais turint dantų tarpą vadindavo k,,,om
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS