Klaipėdoje įsibėgėja kruizinis sezonas | kl.lt

KLAIPĖDOJE ĮSIBĖGĖJA KRUIZINIS SEZONAS

Klaipėdoje sulaukta antrojo šį sezoną kruizinio laivo. Beveik 300 metrų ilgio jūrų milžinas "MSC Poesia" atplukdė apie 900 turistų. Nepaisant to, kad keturis vizitus atšaukė keleivinis laineris "Aida", šiais metais uostamiestyje vis tiek planuojamas rekordinis kruizinių laivų sezonas.

Pirmojo šį sezoną keleivinio laivo keleiviai Klaipėdoje išlipo balandžio 11-ąją.

Tąkart jie pasitikti statybvietėje, nes Kruizinių laivų terminale kaip tik buvo pradėtas kapitalinis krantinių remontas.

Antrojo laivo miestas laukė gerokai aptvarkęs terminalo aikštę.

"Viskas gerai, Uosto direkcija pasistengė. Tik bėda, kad kol kas atvykstantys laivai užpildyti ne visiškai. Dabar atplaukė apie 900 turistų, nors galėtų būti kur kas daugiau. Bet džiaugiamės, kad sezonas sėkmingai įsibėgėja", – kalbėjo Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Viskas gerai, Uosto direkcija pasistengė.

Metų pradžioje kruizinių laivų, pageidaujančių atvykti į Klaipėdą, buvo 59, tačiau, prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, kompanijos pradėjo keisti maršrutus, kad aplenktų Rusijos uostus, tad laivai nukreipti į Baltijos šalis.

Dėl šios priežasties Klaipėdoje keleivinių lainerių skaičius šiemet gali būti rekordinis.

Kol kas užsiregistravę atvykti 72 laivai, kurie turėtų atplukdyti per 85 tūkst. keleivių.

Vis dėlto Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė patvirtino, kad kai kurios kompanijos planuotus vizitus į Klaipėdą šiais metais atšaukė.

"Visus keturis vizitus atšaukė laivas "Aida", laikydamiesi bendrų Vokietijos rekomendacijų susilaikyti nuo kelionių į Lietuvą, Latviją, Estiją. Ir jie tiesiog pakeitė maršrutus. Labai tikimės, kad daugiau niekas atvykimų neatšauks, bet yra faktorių, nuo mūsų visiškai nepriklausomų", – teigė R.Savickienė.

Romena Savickienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Trečiasis laivas "Insignia" į Klaipėdą atvyks gegužės 22-ąją, sekmadienį, o "MSC Poesia", plaukiojančio su Panamos vėliava, dar kartą pas mus sulauksime gegužės 27 d.

GALERIJA

  • Romena Savickienė
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

bėgikas

Puf - puf, puf puff, puff pufff - taip bėgėjasi sezonas.

Chikis

Na taip, keistai atrodo.. savivale

kaip cia gaunasi

techniskai netvarkinga nesaugi ir nepriduota krantine (statybu aikstele) "po blatu" priima laivus? Ar jau priduota ir tinkamaa ekspluotacijai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS