Klaipėdoje iškils naujas prekybos centras | kl.lt

KLAIPĖDOJE IŠKILS NAUJAS PREKYBOS CENTRAS

Uostamiestyje planuojamas naujas prekybos centras. Tikėtina, kad penkių pastatų kompleksas duris atvers šių metų rudenį.

Penkis prekybos paskirties pastatus ketinama statyti Liepų g. 80 esančiame sklype, kurio plotas – 3,6 ha.

Prekybos centras turėtų iškilti vietoj sovietų laikais atsiradusių tarybinio ūkio sodų. Objektas išdygs pačioje Liepų gatvės pabaigoje, nepasiekus Liepų gatvės ir Palangos kelio viaduko.

3,6 ha sklypas yra dešinėje kelio pusėje, važiuojant iš miesto.

Objektą vysto įmonė "L80", anksčiau žinoma kompanijos "Baltijos nekilnojamojo turto plėtra" vardu.

Planuojame, kad pirmas etapas turėtų būti baigtas per šešis ar aštuonis mėnesius, tai reikštų, jog pirmas objektas duris atvertų jau rudenį.

Pasak įmonės direktoriaus Rolando Jonuškos, statybų projekto projektiniai pasiūlymai buvo sėkmingai suderinti uostamiesčio savivaldybės, iš visuomenės neigiamų atsiliepimų nesulaukta.

"Šiuo metu rengiamas techninis projektas. Planuojame kovą gauti statybos leidimus. Tik tuomet bus pradėtos statybos. Jas numatome etapais. Kol kas nežinome, kaip seksis su nuomininkais, todėl žadame tiek etapų, kiek numatyta pastatų", – paaiškino R. Jonuška.

Klientai prekybos centrą pasieks iš Liepų gatvės, čia ketinama įrengti gatvę.

Penki šiek tiek daugiau nei dešimties metrų aukščio pastatai bus išdėstyti išilgai gatvės. Prieš juos atsiras automobilių stovėjimo aikštelės. Čia bus įrengta 463 vietos.

Penki pastatai bus dviejų aukštų, kiekviename jų prekybos plotas bus po 1 560 kv. m, o administracinių patalpų – po 629 kv. m.

Bendras penkių pastatų prekybinis plotas užims 7,8 tūkst. kv. m. Dokumentacijoje pažymėta, kad jis nėra skirtas prekybai maisto prekėmis.

"Planuojame, kad pirmas etapas turėtų būti baigtas per šešis ar aštuonis mėnesius, tai reikštų, jog pirmas objektas duris atvertų jau rudenį", – vylėsi R. Jonuška.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Ras

Kiek galima tu centrų, geriau jau vandens ir atrakcionu parka pastatytu

ir vėl

vėl "vystys", o kodėl tai rašoma apie projektą> vystyt tegalima kūdikį, projektai plėtojami... susidaro įspūdis, kad Liepų g. galo soduose ganysis statybininkai su ekskavatorininkais, atsiveš kelias sienų dažytojas iš Ukrainos ir užveis krūvas benkartų... vystymui.

Mickus

Nesuprantu, kas zanudos raso ,slengiai vystosi saules buta I, ideali vieta apsipirkti, o ubagai kur gyvena barake manau pavydas ima kad salia tik kebabai ir kioskai, slow down boom fighters
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS