Klaipėdoje iššūkiai ruošiantis Seimo rinkimams: kur rasti tinkamas patalpas? | kl.lt

KLAIPĖDOJE IŠŠŪKIAI RUOŠIANTIS SEIMO RINKIMAMS: KUR RASTI TINKAMAS PATALPAS?

Per išankstinius Seimo rinkimus, spalio 8-ąją, Klaipėdos arenoje buvo numatytas Filipo Kirkorovo koncertas. Būtent ši erdvė pandemijos laikotarpiu įvardyta kaip tinkamiausia alternatyva organizuoti išankstinius rinkimus. Jų rengėjai apsidžiaugė sužinoję, kad Rusijos estrados žvaigždės šou yra nukeltas ir rinkimai galbūt įvyks arenoje.

Savivaldybės patalpos netinka

Šiemet išankstinių Seimo rinkimų organizavimas yra nemenkas uždavinys jų rengėjams.

Paprastai iš anksto rinkimai vykdavo dvi dienas miesto savivaldybės Posėdžių salėje, dabar tam numatytos keturios dienos.

Maža to, savivaldybės patalpos, nepasibaigus koronaviruso pandemijai, visiškai netinkamos masiniams žmonių susibūrimams.

Tad organizatoriams šiais metais rinkimams teks ieškoti kitos vietos.

Gal atsirastų tokia galimybė, nes tada išsispręstų daug reikalų. Ten yra erdvios fojė, keturi įėjimai, vieta rinkimams – ideali.

Lygiai prieš savaitę į Klaipėdoje surengtus mokymus rinkimų organizatoriams atvykusi Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė tik dar kartą užsiminė, kad išankstiniams rinkimams uostamiesčio savivaldybės patalpos dėl koronaviruso pandemijos nėra tinkamos.

Alternatyva – Klaipėdos arena

Klaipėdiečiai ir patys supranta, kad esamomis sąlygomis įgyvendinti visus saugos reikalavimus išankstiniuose rinkimuose, kur neabejotinai pasitaikys rinkėjų spūsčių, Liepų gatvės 11 pastate bus neįmanoma.

Siauras koridorius, vienas įėjimas, gana nedidelė salė, kurioje teks sutilpti visų keturių miesto rinkimų apygardų organizatoriams ir rinkėjams pandemijos laikotarpiu, – ne pats geriausias sprendimas.

"Tada ir nuskambėjo idėja dėl rinkimų organizavimo arenoje. Mokymų metu jai pritarė ir visų apygardų pirmininkai, ir VRK vadovė L. Matjošaitytė. Savivaldybės administracijos paprašėme pabendrauti su koncesininkais, gal atsirastų tokia galimybė, nes tada išsispręstų daug reikalų. Ten yra erdvios fojė, keturi įėjimai, vieta rinkimams – ideali", – dienraščiui teigė Danės rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

F. Kirkorovas neatvažiuos?

Portalo žiniomis, kol kas su Klaipėdos arenos valdytojais savivaldybės administracija dar nesusisiekė. Tai ketinama padaryti pirmadienį.

Iš pradžių esą tam kliūtis buvo, jog spalio 8-ąją (ketvirtą išankstinių rinkimų dieną) arenoje turėjo koncertuoti F. Kirkorovas.

Renginys būtų susidubliavęs su išankstiniais rinkimais, nes jie šiemet prasidės nuo 7 val. ryto ir vyks iki 20 val. vakaro.

O prieš koncertą žiūrovai į areną įleidžiami jau nuo 18 val.

Apie įvyksiantį šios Rusijos estrados žvaigždės šou dar šį trečiadienį buvo skelbiama organizatorių internetinėje svetainėje.

Adolfas Gritėnas / Redakcijos archyvo nuotr.

Tačiau vakar Klaipėdos arenos valdytojai neoficialiai sulaukė žinios, kad F. Kirkorovo koncertas iš spalio 8 d. perkeliamas į kitų metų pavasarį.

Tą pačią informaciją galima išgirsti ir paskambinus telefonu koncerto rengėjams:

"Informuojame, kad F. Kirkorovo koncertas yra perkeliamas dėl force majeure aplinkybių. Koncertas tikrai įvyks, iki šiol įsigyti bilietai galios, tačiau, jums negalint atvykti į renginį, pinigai už bilietus nebus grąžinami."

Teks ieškoti sprendimų

Ir nors F. Kirkorovas per išankstinius rinkimus Klaipėdos arenoje nekoncertuos, spalio 6-ąją (antrą išankstinių rinkimų dieną) arena vis dėlto bus užimta.

Ten jau yra suplanuotos Lietuvos krepšinio lygos "Neptūno" komandos rungtynės.

Portalo duomenimis, savivaldybė, apsisprendusi dėl išankstinių rinkimų vietos, mėgintų derėtis dėl varžybų laiko perkėlimo į kitą dieną.

"Seimo rinkimuose išankstinis balsavimas keturias dienas bus organizuotas pirmą kartą. Tai daroma tam, kad išvengtume rinkėjų spūsčių. Todėl ir prabilome apie galimybę rinkimus organizuoti arenoje, o ne savivaldybėje. Žmonių srautų suvaldyti neįmanoma, bet bandysime ir rekomenduodami rizikos grupės žmonėms ateiti balsuoti kuo anksčiau iš ryto", – teigė A. Gritėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vytautas L.

Labai puiki , tinkama ir patogi vieta išankstiniams Seimo rinkimams ! O tai toje Savivaldybėje - į trečią aukštą ankštais koridoriukais buvo grynas vargas ir betvarkė !

Anonimas

Senose kiaulidese - pats tas seimo ziurkems.

O taip

Kam ieškoti patalpų? Atvarote į aikštelę prie arenos ilgą autobusą va ir jums patalpa balsavimui. Pro vienas įlipa duris pro kita išlipa. Stebėtojai pro langus lauke stovi ir viską mato, komisija gali sėdėti keleivių vietose. Ir po to dezinfekuoti reikės mažesnę erdvę. O beto šalia , jei kas susirgs ir mobilus patikros punktas.. :))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS