Klaipėdoje mokslo metų darbininkai netrikdys? | kl.lt

KLAIPĖDOJE MOKSLO METŲ DARBININKAI NETRIKDYS?

Vidaus patalpų remonto darbai jau baigiami 26 uostamiesčio ugdymo įstaigose. Tai didžiausias per daugelį metų remontuojamų mokyklų ir darželių skaičius Klaipėdoje. Šiems darbams miestas šiemet skyrė 720 tūkst. eurų. Savivaldybės atstovai viliasi, jog iki mokslo metų pradžios darbininkai pabaigs darbus.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis tikino, beveik visose uostamiesčio ugdymo įstaigose iki rugsėjo 1-osios bus baigti statybos ir remonto darbai.

"Dauguma visų vidaus darbų mokyklose ir darželiuose beveik baigti. Tik "Vėtrungės" gimnazijoje dar remontuojama pagrindinė laiptinė. Darbai vėluoja dėl egzaminų sesijos, nes rangovai negalėjo tuo metu dirbti. Dar yra lopšelis-darželis "Žemuogėlė", kur nebaigtas remontas laiptinėje ir koridoriaus galerijoje. Rangovai žadėjo darbus pabaigti iki rugsėjo vidurio. O lauke vykdomi darbai bus atliekami ir per mokslo metus, turiu galvoje Vitės, "Vėtrungės", M.Gorkio, "Žaliakalnio" ir  "Smeltės" mokyklų aikštynus", – vardijo A.Dobranskis, paaiškinęs, kad tai yra didelės apimties projektai, reikalaujantys daugiau laiko.

Mokyklų sporto aikštynams atnaujinti šiais metais bus panaudota daugiau nei 1,7 mln. eurų.

22 įstaigose atlikta šilumos ir karšto vandens tiekimo sistemų renovacija bei remontas, bendra šių darbų kaina – daugiau nei 100 tūkst. eurų.

300 tūkst. eurų savivaldybė skyrė 9 švietimo įstaigų elektros instaliacijos remontui.

230 tūkst. eurų skirta švietimo įstaigų stogų ar lietaus nuotekų sistemų remontui, darbai buvo atlikti 17 įstaigų, taip pat buvo atliktas ir lopšelio-darželio "Putinėlis" avarinės būklės stogo gelžbetoninės perdangos remontas, įrengtos naujos lubos.

Panaši švietimo įstaigų remonto darbų apimtis planuojama ir ateinančiais metais.

Vidaus remonto darbai, anot Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėjos Dianos Gerasimovienės, šiemet buvo pradėti anksčiau – išnaudojant ne tik atostogų, bet ir mokslo metų laikotarpį, kai darbus buvo įmanoma organizuoti netrukdant ugdymo procesui.

D.Gerasimovienė pažymėjo, kad šiais metais buvo iššūkis remontuoti švietimo įstaigas pagal prieš pustrečių metų sudarytose sutartyse numatytus darbų įkainius, tačiau planus pavyko sėkmingai įgyvendinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Koks cia DEBILAS ar DEBILE korespondentas(e) visada klausineja ir deda klaustukus. Redaktoriau, isp.is.k ta DEBILA9E0 ir spirk i subine. Ji/jis daro geda visai Klaipedai. Redaktoriau, kodel tu globoji DURNIUS? Uz tarpkoji ar uz pinigus?

to a

Prieš šaipantis gal norite pasigrožėti naujame dar tik statomo sakuru parko tako klojimo sedevrais? Prasiekite kai eisite i mokyklą. galimai nustebsite ,.nekalbant apie nepriduotą Rumpiskes rajono šaligatvį palei Taiko pr.? Ir tokiu kliurku pilnas miestas.

A

Manau, Anonimas nuo rugsėjo pirmosios uoliai kibs į mokslus ir pradės mokytis gramatikos. O statybininkams linkiu sveikatos, nes dirbti šią vasarą, ypač lauke, nelengva. Ne kiekvienas anonimas patemptų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS