Klaipėdoje – naujo kruizinio sezono viltys | kl.lt

KLAIPĖDOJE – NAUJO KRUIZINIO SEZONO VILTYS

Pernai kruizinių lainerių sezonui žlugus dėl pasaulinės pandemijos, laivybos kompanijos tikisi atsigriebti šiais metais – į Klaipėdą šį kruizinį sezoną pasiryžusių atplaukti laivų sąrašas pamažu auga.

Pernai planuotos 76 kruizinių laivų viešnagės uostamiestyje, bet nesulaukta nė vieno jūros keliu atvykusio turisto ir nė vieno laivo.

Kilus pasaulinei COVID-19 pandemijai, iškart bankrutavo trys kruizinės laivybos kompanijos.

Vėliau pasklido žinia, kad likusiosios kai kuriuos savo laivus parduoda, kai kuriuos pjausto metalo laužui, kitus pertvarko, kad atitiktų saugumo reikalavimus.

Tačiau kruizinės laivybos kompanijos optimizmo neprarado. Šių metų sezonui pradėta ruoštis jau pernai – rugsėjį pasirodė pirminis sąrašas su 2021-aisiais į Klaipėdą planuojančiais atvykti laivais.

Rugsėjį atplaukti 2021 m. buvo užregistruoti 52 keleiviniai laineriai, o vasarį sąraše buvo jau 61 laivas.

Prieš pusmetį planuota, kad pirmas 2021 m. balandžio 18 d. turėjo apsilankyti laineris „Magellan“ (221 m ilgio), tačiau šio laivo sąraše neliko.

Vietoj jo gegužės 9-ąją kruizinį sezoną uostamiestyje turėtų atidaryti Jungtinės Karalystės laineris „Spirit of Adventure“.

Paskutinis šių metų kruizinio sezono svečias Klaipėdoje, kaip planuota dar pernai, turėtų būti 203 m ilgio laineris „Aidavita“.

Dėl atvykimo į Klaipėdą laivai jau registruojami ir 2022-iesiems. Prieš pusmetį tų laivų buvo registruota vos 10, o dabar į Klaipėdą kitais metais ketinančių atvykti kruizinių laivų sąrašas išaugo iki 52.

Kitų metų sezoną balandžio 12 d. turėtų atidaryti su Bahamų vėliava plaukiojantis keleivinis laineris „Hamburg“, paskutinis spalio 13-ąją turėtų atplaukti „Mein Schiff 4“.

Atvykti į Klaipėdą kruiziniai laivai pradėti registruoti net ir 2023 m.

Tokių sąraše jau yra 19. Pirmasis 2023 m. gegužės 7 d. turėtų atvykti Bahamų laivas „Balmoral“, paskutinio svečio – „Mein Schiff“ vizitas numatytas rugpjūčio 20 d.

Iš sąrašo matyti, kad kai kurių anksčiau Klaipėdą pamėgusių laivų visai neliko, tačiau atsirado labai daug naujų, kurie lig šiol dar nebuvo atplaukę į Lietuvos pajūrį – „Norvegian Down“, „Adamar“, „Azamara Pursuit“, „Artania“ ir „Braemar“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

stasas

dabar ejimas arkliu kainas kelia zmonem daro mata nori padaryt mata tada tikrai bus komunizmas

To Daktaras

"vakcinos mes neturesime niekada." Kodėl neturėsime - skiepija jau žmones pilnu tempu. Nu ne visus iš karto. Tokiu "daktarų" sakė neskiepys - nurašys į nuostolius. Kvailių ir taip per daug žemėje, o į Mėnulį nepriima.

Fui

Durniu laivas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS