Klaipėdoje pėsčiųjų taką okupavo taksistai | kl.lt

KLAIPĖDOJE PĖSČIŲJŲ TAKĄ OKUPAVO TAKSISTAI

Naikupės gatvėje šalia prekybos paviljonų nuolat stovintys taksi automobiliai trukdo pėstiesiems. Taksistai kažkodėl užima pėsčiųjų taką, nors netoliese yra specialiai jiems skirtos vietos.

Gyventojai prašo sudrausminti Žvejybos uosto rajone, Naikupės gatvėje, šalia prekybos centro klientų laukiančius taksistus.

"Taksistai išrikiuoja savo mašinas ant šaligatvio, tuo metu jiems pažymėtos vietos – tuščios. Mamos su vežimėliais turi eiti gatve, kur važinėja mašinos. Gal reikėtų įrengti įspėjamąjį ženklą arba nubraižyti geltoną liniją, kad vairuotojai laikytųsi taisyklių ir stovėtų tik taksi transportui skirtose vietose?" – į miesto valdžios atstovus kreipėsi klaipėdiečiai.

Panašu, kad šioje vietoje praverstų ir didesnė kontrolė.

Takai yra pėstiesiems, o ne automobiliams. Įtrauksime šį adresą į periodinių patikrinimų planą.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis žadėjo, kad Naikupės g. 18 Viešosios tvarkos skyriaus specialistai lankysis dažniau.

Esą sunku paaiškinti, kodėl taksistai renkasi būtent šaligatvį.

"Takai yra pėstiesiems, o ne automobiliams. Įtrauksime šį adresą į periodinių patikrinimų planą", – sakė S. Valiulis.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės žodžiais, vietos taksistams Naikupės gatvėje tam ir atsirado – kad šie netrukdytų pėstiesiems.

Jei situacija nesikeis, bus svarstoma ties šaligatviu nubraižyti geltoną ištisinę liniją.

"Matyt, gaudo potencialius klientus, todėl važiuoja arčiau durų. Reikės sutvarkyti šią problemą", – komentavo V. Paukštė.

Gyventojai taip pat skundžiasi netvarka Minijos g. 130C kieme. Esą mašinos čia numetamos ant pėsčiųjų tako.

Už ne vietoje paliktą automobilį pažeidėjams gresia administracinės nuobaudos.

Sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Pirmą kartą pažeidėjui skiriama 15 eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

gitas

Visame pasaulyje tvarka palaikoma baudomis. Tai galneišradinėkim dviračio. Gaila žiūrėt į ratų išmaltas duobes vejose, pusė jų jau paversta netikusių žmonių poarkingais. O tokius valdininkus, kurie negali užtikrinti paprasčiausios tvarkos, reikėtų vyti lauk

Agnė

Kiek teko eiti visada su vaiko vežimėliu pravažiuojame, nors greta ir stovi taxi mašinos jos visada palieka tą pusmetrio tarpą praėjimui.. Paprastai apvažiuoti tenka paprastai sustojusias mašinas, nes užvažiuoja iki pat bordiūro dažnai. Autoriui pasidomėti realia situacija reiktų...

Tik bauda išmokinsi vairuotoją paisyti taisyklių ir gerbti k

Kai pora baudų gauni tai atšoka fantazija ir ant šaligatviu ir ant žolės statyti mašina,viskas priklauso nuo kontrolės, kaip keliu policijos viršininko M.Džermeikos buvo sugalvoti kaišioti vairuotojams įspėjamuosius lapelius taip visi pajuto nebaudžiamumą ir toliau statė mašinas kaip norėjo .. . Viršininkai yra įstaigų tvarkos nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS