Klaipėdoje pristatyti daugiabučių kiemų apšvietimo projektai | kl.lt

KLAIPĖDOJE PRISTATYTI DAUGIABUČIŲ KIEMŲ APŠVIETIMO PROJEKTAI

Klaipėdos savivaldybėje uostamiesčio gyventojai turėjo galimybę išreikšti savo nuomonę dėl daugiabučių namų kiemų apšvietimo.

Iš pakviestų septynių bendruomenių ir administratorių ketvirtadienį atvyko tik trys klaipėdiečiai. Jie buvo supažindinti su kiemų apšvietimo projektais, kuriuos planuojama įgyvendinti 2023–2024 m.

Konkursą laimėjusi bendrovė "Gatvių apšvietimas" paruošė 14 projektų pristatymus.

Parengti projektai Liepų g. 19, 21, 25, Sulupės g. 11, 13A, Darželio g. 11, Naikupės g. 36, 40, Šilutės pl. 72, 76. Baltijos pr. 79, 91 ir Debreceno g. 6, 16 daugiabučių kiemams.

"Esame nupirkę 14 projektų daugiabučių namų kiemų apšvietimui įrengti. Ketvirtadienį vyko septynių iš 14 pristatymas. Buvo kviesti daugiabučių administratoriai ir bendrijų atstovai. Atėjo tik trys gyventojai. Jiems ir buvo pristatyti šių teritorijų kiemų apšvietimo sprendiniai. Vienas Darželio g. 11 gyventojas pateikė savo pastabas, kad kiemas per mažai apšviestas. Tačiau kiemai neturi būti apšviesti kaip stadionai. Kiemuose turi būti vidutinis apšvietimas, kad šviesa netrikdytų gyventojų. Pakanka, kad matyti žmogaus veidas. Negalime daryti taip, kad šviestų tiesiogiai į namą ir kad būtų apšviesti langai. Buvo atsižvelgta į gyventojų pastabas. Projektuotojai tikino, kad pasižiūrės, padėlios šviestuvus, kad pamatytų, ar keisis apšviestumas", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis.

Po kelių savaičių vyks dar septynių projektų pristatymas, o projektų įgyvendinimas prasidės veikiausiai kitais metais.

"Visada darome taip, kad vienais metais projektuojame, o kitais metais įrenginėjame. Nežinau, kaip susidėlios visi planai. Projektai gali būti įgyvendinti 2023–2024 m. Šiais metais numatytas tik projektavimas", – sakė pašnekovas.

Projektų vertė siekia 19 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

simonaitytė

o simonaitytės g.kodėl nepateko į laimingųjų sąrašą?

GGG

Jus gal šaligatvius sutvarkykite Pempininku raj košmaras, kaip pastate Rusai 1970 metais taip nieko netvarkyta kiek dar turi nusidėvėti kad savivaldybės šulai pamatytu....

pensininkė

elektrifikuos kiemus bet esant tokioms elektros kainoms vargiai tos lemputės švies, atsakymas bus nėra pinigų, juk taip buvo per praėjusią krizę , bet projektas kai kam naudingas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS