Klaipėdoje – pyktis dėl vakcinacijos: senoliai veltui klebeno duris | kl.lt

KLAIPĖDOJE – PYKTIS DĖL VAKCINACIJOS: SENOLIAI VELTUI KLEBENO DURIS

Garbaus amžiaus klaipėdiečiai dvi dienas tuščiai braižėsi prie vakcinacijos centro, įsikūrusio Klaipėdos miesto poliklinikoje. Antrosios vakcinos dozės atvykęs klaipėdietis Antanas tikino, kad antradienį ir trečiadienį vakcinos taip ir negavo.

Antrojo skiepo negavo

80-metį netrukus švęsiantis miestietis turėjo būti skiepijamas „Pfizer“ vakcinos antrąja doze.

„Antradienį ant vakcinacijos kabineto durų kabojo lapelis, kad skiepijama bus trečiadienį. Trečiadienį vėl viskas pasikartojo, buvo parašyta, kad galbūt vakcinacija vyks ketvirtadienį. Tai yra skandalas – kur tie skiepai ir kodėl senoliai turi lakstyti tuščiai? Jei sveikatos ministru būtų Aurelijus Veryga, į gabalus suplėšytų tokius organizatorius“, – piktinosi klaipėdietis.

Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė paaiškino, kad vakcinacija antrąja doze strigo todėl, kad uostamiesčio nepasiekė „Pfizer“ firmos vakcinų siunta.

„Bėda ta, kad tik šiandieną turėtume gauti „Pfizer“ vakcinų siuntą, ji vėlavo dvi dienas. Mes viliamės, kad siunta Klaipėdą pasieks trečiadienio vakarą. Antrąja doze skiepijama ne anksčiau nei praėjus 21-ai dienai po pirmosios vakcinacijos. Tačiau revakcinacijai yra dar vienas papildomas mėnuo“, – paaiškino L.Venckienė.

Tai yra skandalas – kur tie skiepai ir kodėl senoliai turi lakstyti tuščiai?

Reikia laukti skambučio

Esą pagyvenę žmonės ne visą informaciją sugeba atsiminti. Revakcinacijai gyventojus turi pakviesti šeimos gydytojai.

Pensininkai dažniausiai vadovaujasi lapeliu, kuriame parašyta, kad revakcinacijai reikia atvykti po 21-os dienos.

Anot L.Venckienės, senjorai vakcinos ateina tada, kada jie sugalvoja – vieni vadovaujasi lapeliais, o kiti – eidami pakeliui į turgų.

Trečiadienį uostamiestis laukė kelių tūkstančių „Pfizer“ firmos vakcinų.

Klaipėdos miesto poliklinikai turėtų būti skirti du tūkstančiai dozių. Tiek pat turėtų gauti ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centras.

„Nežinau, kiek tokių pensininkų galėjo būti, tačiau reikia pažymėti, kad mes revakcinacijai jų ir nekvietėme, nes žinojome, kad vakcinos neturime. Nereikėtų niekur bėgti be reikalo. Tegul žmonės laukia gydytojo skambučio. Mes juk nežinome, ar tikrai vakcinų siunta atskrido į Lietuvą“, – paaiškino L.Venckienė.

Skiepys be registracijos

Šiandien ir rytoj startuoja skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina, kuria bus vakcinuojami prekybininkai, jiems nebūtina išankstinė registracija.

„Prekybininkai dar nebuvo skiepyti, jie yra kviečiami kaip prioritetinė grupė, pasižiūrėsime, kaip seksis“, – kalbėjo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausioji slaugytoja ir vakcinavimo centro koordinatorė Jūratė Beinorienė.

Jie laukiami tik Galinio Pylimo gatvėje įsikūrusiame vakcinacijos centre.

Šią savaitę tikimasi paskiepyti ir dalį anksčiau atsisakiusiųjų „AstraZeneca“ vakcinos.

„Praeitą savaitę neturėjome visų vakcinų spektro. Šią savaitę planuojame turėti ir „Pfizer-BioNTech“, – paaiškino J.Beinorienė.

Vakcinacijos centrai viliasi, kad, pradėjus skiepyti kasininkus, pardavėjus ir kitus prekybininkus, paspartės miestiečių vakcinacija.

Skiepytis nesiveržė

O štai per šventinį savaitgalį abiturientai ir dėstytojai nesusiviliojo skiepytis net „Pfizer“ vakcina.

Klaipėdoje šeštadienį ir pirmadienį pagal sąrašą skiepyti mokytojai ir abiturientai buvo itin vangūs.

„Neatėjo nė pusė. Aktyviai jų ieškojome, bet jie nesiteikė pasirodyti. Sėdėjo mūsų personalas, visi laukė darbe, o krūvio nebuvo“, – nusivylimo neslėpė Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja L.Venckienė.

Per šventes skiepyti švietimo įstaigų darbuotojai, kitaip nei toliau vakcinuojami pareigūnai, turėjo galimybę rinktis ne tik „AstraZeneca“ vakciną, bet ir „Pfizer“.

Tačiau iš paruoštų beveik tūkstančio vakcinos dozių abiejuose vakcinacijos centruose per dvi dienas Klaipėdoje panaudota tik 611.

„Kai kurie, pasirodo, apskritai nenorėjo skiepytis, nors buvo įtraukti į sąrašus. Kiti nenorėjo ateiti, nors buvome suderinę – specialiai neskiepijome Velykų dieną, nes visi iš anksto pasakė, kad nenorės per šventes skiepytis“, – teigė L.Venckienė.

Pirma vakcinos doze nuo COVID-19 iki šiol paskiepyta beveik 13 procentų klaipėdiečių, antrąja – 6 procentai.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Babyte

Gavau pirma vakcina, bet teko pačiai skambint į poliklinika, tik rimtai pareikalavus buvau užregistruota, nesirūpina perdaug šeimos gydytojai dėl pensininkų, o paskiau sako kad žmonės neina skiepytis,o jei turi data antram skiepui tai nieks tau papildomai ir ne skambins ir begiosi kasdien,

Daina

Nežinau, kaip dėl pedagogų vangumo, bet šeštadienį atėjau į miesto poliklinikos vakcinavimo centrą, o ten pasakė, kad turi tik trijų gimnazijų sąrašus. Tad pasiskiepyti, net atėjusi , negalėjau. Kodėl buvo tik tiek sąrašų? Nei eilių didelių ryte, nei apkrovimų, tiesiog - ateini ir išeini be nieko...

pensininkas

Idomu kada prades skiepus UAB Salgymeda,nejau negauna ar tik po blatu kaip teko girdeti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS