Klaipėdoje skundų dėl automobilių statymo nemažėja: kai kurie rizikuoja gauti baudą | kl.lt

KLAIPĖDOJE SKUNDŲ DĖL AUTOMOBILIŲ STATYMO NEMAŽĖJA: KAI KURIE RIZIKUOJA GAUTI BAUDĄ

Jau ne vienerius metus uostamiesčio gyventojai piktinasi dėl vietų, skirtų automobiliams statyti, trūkumo. Tad kai kurie neiškentę mašinas statosi neleistinose vietose ir rizikuoja gauti baudą.

Socialiniuose tinkluose vis dar atsiranda klaipėdiečių skundų dėl automobilių statymo neįgaliesiems skirtose vietose. Vieni tai mato kaip didelį nusižengimą, kiti – kaip padėtį be išeities.

"O tai kur daugiau tuos automobilius statyti, jeigu nėra vietos? Tegul praplečia kiemus, užuot rašę baudas", – piktinosi klaipėdietis Egidijus.

"Kas nors pagalvoja, kaip tai neteisinga neįgaliųjų atžvilgiu? Automobilius statosi ne tik netvarkingai, bet dar ir užima visas vietas. Ne kartą teko palikti mašiną visiškai priešingoje pusėje, kad nusigaučiau iki gydymo įstaigos", – pasakojo Elena.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėjos Andromedos Grauslienės, pažeidėjai, pasistatę automobilius į neįgaliesiems skirtas vietas, atskirai nėra fiksuojami.

Kiek užfiksuota pažeidėjų būtent dėl automobilių statymo neįgaliųjų vietose, atskirai nėra registruojama.

"Kiek užfiksuota pažeidėjų būtent dėl automobilių statymo neįgaliųjų vietose, atskirai nėra registruojama. Tačiau, pasak Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnų, šiemet, nuo sausio 1 d., Klaipėdos mieste pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnį užfiksuoti 6 972 pažeidimai", – nurodė A.Grauslienė.

417 straipsnio pirmoje dalyje nurodoma, kad kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas ir visi kiti straipsnyje įvardinti pažeidimai užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Jei asmuo pažeidimą padaro pirmą kartą, jam skiriama pusė minimalios baudos – 15 eurų.

Šių metų sausio 1-ąją Seimo Laisvės frakcijos atstovai pasiūlė nuo rugsėjo didinti baudas už automobilių statymą neįgaliesiems skirtose vietose.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, sustojimas ir stovėjimas neįgaliųjų automobilių stovėjimo vietose užtrauktų 60–180 eurų baudą.

Kai kuriems klaipėdiečiams kyla klausimas, o kodėl neįgalieji nėra baudžiami, jei stato savo automobilius ne jiems skirtose vietose?

"Automobilių statymo vietos, nepažymėtos jokiais ženklais, yra skirtos visiems eismo dalyviams ir jų transporto priemonėms", – paaiškino A.Grauslienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Kodėl darote problemą iš nieko?

Visi kiemai privalo užsidaryti nuo svetimų automobilių. Aikštelės pasiskirstomos butams. Dedamas šlakbaumas. Ir viskas. Šlakbaumo valdymas duodamas tik gaisrininkams. Taškas. Automobiliais važinėja net 18mečiai narkomanai. Automobilis dabar pigiau gero dviračio. Vadinamus brangius vairuoja tuoj pat bankrutuojančių įmonių, UAB atstovai ir gyventojai paėmę paskolas. Taigi. Jie yra realiai ubagai. Jie neišvengiamai siautės ir nusikals ne tik statydami automobilius kur negalima. Todėl visi daugiabučių kiemai skubiai turi užsidaryti. Griežčiau nei nuosavuose namų teritorijose. Ir Nuosavų namų savininkų automobiliai negali stovėti daugiabučių aikštelėse. Griežtai. Tam jie turi plotą prie Nuosavų namų. Ir nemažą. Arba jei stato daugiabučių aikštelėse, ir daugiabučių gyventojai drąsiai eis prie Nuosavų namų ir kųrens ten laužus keps šašlykus baliavos per naktį ir šlapintis ant jų namų sienų pasiėmę jų nuosavą medieną nusipirktą kurui žiemai. Ir viskas.

nujo

seniau statybininkų pr. automobili galėjai pasistatyti prie parduotuvių jei kieme vietos neliko......dabar atsirado maxima - apie 100 vietų po šlagbaumu......baigia statyti lidl - apie 50 vietų automobilių statymui galimai nebeliks......vietoj automobilių stovėjimo aikštelės statoma norfa, dar apie 100 vietų auto nebėr.....

Anonimas

Skamba kaip autores sugalvota istorija?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS