Klaipėdoje tęsiasi vaistinėlių aukojimo Ukrainai akcija | kl.lt

KLAIPĖDOJE TĘSIASI VAISTINĖLIŲ AUKOJIMO UKRAINAI AKCIJA

Klaipėdiečiai neliko abejingi akcijos „Milijonas vaistinėlių Ukrainai“ organizatorių raginimui atiduoti automobilių vaistinėles kariaujančiai šaliai. Tačiau masinio vaistinėlių aukojimo nesulaukta.

Pirmadienį savivaldybės pirmojo aukšto fojė stovinčioje dėžėje dar prieš pietus netilpo visos atneštos vaistinėlės. Taip atsitiko todėl, kad uostamiesčio policininkai atvežė 41 vaistinėlę. Visos jos buvo paimtos iš tarnybinių automobilių.

Lietuvos žmonės raginami neišmesti senojo pavyzdžio automobilių vaistinėlių, o pristatyti į specialius surinkimo punktus. Kare sužeistiems žmonėms ypač svarbi ir reikalinga pagalba tvarsliava ir kitomis medicinos priemonėmis.

Iki liepos 1-osios Lietuvos vairuotojai turėjo įsigyti naujos sudėties pirmosios pagalbos rinkinius, todėl senosios vaistinėlės tapo nebereikalingos. Jos pravers Ukrainos gynėjams ir civiliams gyventojams.

Klaipėdos vicemerė Vaida Raugelė patikino, kad Klaipėdos savivaldybė prisidėjo prie šios akcijos.

„Prisidėdama prie šios svarbios ir reikalingos iniciatyvos savivaldybė kartu siekia, kad vaistinėles aukojantiems gyventojams būtų sudarytos kuo patogesnės sąlygos – kuo platesnis surinkimo punktų tinklas, tuo didesnė tikimybė, kad bent vienas punktas bus arčiau namų ar kelionės į darbą maršruto. Iki liepos 3 d. 11 val. savivaldybėje buvo surinktos 77 vaistinėlės, 41 iš jų atvežė policija. Tikėtina, kad skaičius dar išaugs, neseniai sulaukėme žinios iš organizatorių, kad akcija pratęsiama iki liepos 5 d. vakaro“, – dėkodama paaukojusiems vaistinėles kalbėjo vicemerė.

Kiek vaistinėlių klaipėdiečiai atnešė į kitas jų priėmimo vietas, kol kas neskelbiama. Galbūt tikslius skaičius paskelbs akcijos organizatoriai, kai ji baigsis.

Klaipėdoje vaistinėles galima palikti ne tik savivaldybės pastate Liepų g. 11, bet ir prie parduotuvės „Lidl“, Taikos prospekte 66B, „Camelia“ vaistinėje (Taikos pr. 109A), Danės g. 15, visose mieste esančiose „Circle K“ degalinėse.

Gairės: karas Ukrainoje, vaistinėlės, vaistinėlės Ukrainai, aukojimas, Klaipėda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS