Klaipėdoje turės atsodinti medelius | kl.lt

KLAIPĖDOJE TURĖS ATSODINTI MEDELIUS

Klaipėdiečiai stebi, kaip prigyja nauji, vietoj didelių senų medžių pasodinti sodinukai. Užfiksuota, kad vasaros sulaukė ne visi.

Kai iš rekonstruojamų gatvių buvo šalinami senieji medžiai, nemaža dalis miesto gyventojų tuo piktinosi. Žmonės sakė, kad vietoj senųjų augalų sodinami naujieji – brangūs, bet nepatvarūs, todėl paprasčiausiai žus.

Esą jie atvežami iš užsienio, todėl mūsų klimato nepakels, o pinigai jiems įsigyti ir sodinti bus išmesti į balą.

Šios vasaros pradžioje apžiūrėję naujuosius želdinius savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai suskaičiavo, kiek ir kokių augalų reikės atsodinti vietoje nudžiūvusių.

Paaiškėjo, kad tokių medelių skaičius nėra įspūdingas.

Malūnininkų gatvėje, prie neseniai renovuoto namo, nesulapojo trys jauni skroblai.

M.Mažvydo alėjoje neprigijo viena dekoratyvinė Ziboldo obelis.

Minijos gatvėje nebegyvi du gyvatvorių krūmai.

Keli gyvatvorės augalai neprigijo Šiaulių gatvėje veikiančiame vaikų darželyje "Sakalėlis".

"Kalbu tik apie mūsų objektus, žinau, kad kitų savivaldybės skyrių užsakytuose objektuose taip pat buvo naujų želdinių. Kažkada buvo Jūrininkų prospekte nudžiūvusių medelių, bet šios informacijos aš neturiu. Užsakovai patys turi išsireikalauti atsodinti nudžiūvusius augalus", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Savivaldybės darbuotojai parašė raštus bendrovėms, kurios sodino ir rūpinosi naujais želdiniais. Kadangi garantinis medžių priežiūros laikas yra treji metai, per šį laiką nudžiūvę medžiai bus atsodinti ne savivaldybės lėšomis. Paprastai būtent per trejus metus medis prigyja arba žūsta.

Želdinių komisija apžiūri miesto viešosiose erdvėse augančius medžius ir vertina jų būklę, numato juos genėti. Paprastai tokie darbai atliekami dukart per metus – pavasarį ir rudenį. Sulapojusių medžių genėti neleidžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Padlos

Kol per savo pseudoprojektus neišpjaus visų miesto medžių, nesustos, nes kitaip eurų pasisavinimas prapultų. Naujam plotui sutvarkyti pinigų greitai neduoda, greičiausiai pinigų injekcijos ateina, kai yra rekonstrukcijos, kurių nereikia, kuriomis tik suniokoja esamus parkus, skverus ir kitas vietas. Kodėl nesodina medžių mūsų klimatui būdingos rūšies? Todėl kad galimai neis praplauti pinigų... O tie susnos neūžaugos GMO mutantai tik 15 metų amžiaus gyvuos, nes tokia jų rūšis, todėl biznis nesustos, vėl sodinti reikės. O mūsiškiai gi daug metų amžiaus ir dideli, verslo nebus tada. Blogai kad dar gyvuoja ta atgyvena kažkokia atstovaujamoji valdžia, kada piliečiai neturi sprendimo priėmimo teisės. Tai kur demokratija?!....

Daug dirbantis

ačiu geriems žmoneliams katri neduod ramibės medkirčiams imantiems piniga iš medienos ir dar nepadarontiems kas aniems priklauso. O priklauso tep ka jei jau nukirta tai i atsodink brude

>

Sake,kad,2(du) "medziai" neprigijo,reiskas,2(du),"tiek rado",o kiek nerado,pasimete,nesuskaiciavo,nedasodino,ne "problema",manau kaip buvo sutarta,tiek ir "rado"???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS