Klaipėdoje vėl ėmė augti užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičius: žmonės per daug atsipalaidavo? | kl.lt

KLAIPĖDOJE VĖL ĖMĖ AUGTI UŽSIKRĖTUSIŲJŲ COVID-19 SKAIČIUS: ŽMONĖS PER DAUG ATSIPALAIDAVO?

Per šią savaitę Klaipėdoje vėl ėmė augti užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičius. Užkratas plinta gydymo ir ugdymo įstaigose, taip pat įmonėse. Higienistų teigimu, žmonės pernelyg atsipalaidavo ir tiesiog nebekreipia dėmesio į galiojančias rekomendacijas.

Nors šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje iš viso gydomi 38 COVID-19 sergantys pacientai, o įstaigoje infekuotų darbuotojų nebefiksuojama, mieste koronaviruso atvejų skaičius šią savaitę, palyginti su praėjusia, padidėjo.

„Per šią savaitę sergamumas COVID-19 Klaipėdoje išaugo. Pirmadienį buvo 257 užsikrėtusieji, o penktadienį jau – 271. Yra 21 protrūkio židinys, sergama ugdymo, sveikatos priežiūros įstaigose, taip statybos, metalo apdirbimo, laivų remonto įmonėse ir kitur. Serga nuo kelių iki keliolikos žmonių“, – patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas.

Anot jo, žmonės per daug atsipalaidavo, kai kur net nebesilaikoma privalomų reikalavimų, o ir vidaus patalpų dezinfekavimo rekomendacijos nėra atšauktos.

„Tos rekomendacijos įstaigoms tebegalioja ir jos turėtų būti vykdomos. Daugiabučių laiptinės taip pat kartkartėmis turi būti valomos drėgnu būdu su dezinfekcinėmis priemonėmis, be to, laiptinės turi būti nuolatos vėdinamos. Ar tai žmonės daro, klausimas? Laiptines vėdinti naudinga ne tik dėl šio viruso, bet ir dėl kitų higienos dalykų“, – kalbėjo R.Grigaliūnas.

Pasak pašnekovo, žmonės ir viešajame transporte tarsi užsimiršo, kad karantinas neatšauktas.

Autobuse gali važiuoti tik tiek žmonių, kiek telpa sėdinčių keleivių šachmatine tvarka, ir nėra duota nurodymo vežti stovinčių keleivių. Vis dėlto kai kurie žmonės to nepaiso.

Dienraščio žiniomis, viešasis transportas po kelis kartus per dieną yra dezinfekuojamas.

Tačiau, kaip buvo pirmojo karantino metu, nebedezinfekuojamos miesto gatvės ir šaligatviai.

Esą to atsisakyta ne tik dėl oro sąlygų, bet ir dėl Pasaulio sveikatos organizacijos perspėjimų, kad gatvių purškimas gali būti neefektyvus, nepadeda sunaikinti koronaviruso ir net kelia riziką žmonių sveikatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

to nuomone ir kitiems idiotams

Šunys loja-karavanas eina.

4

Neskaičiuokit ir neaugs

Anonimas

Vel klaustukininke
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS