Klaipėdoje vėl žūsta migruojantys paukščiai: ornitologai žmonėms siunčia svarbią žinią | kl.lt

KLAIPĖDOJE VĖL ŽŪSTA MIGRUOJANTYS PAUKŠČIAI: ORNITOLOGAI ŽMONĖMS SIUNČIA SVARBIĄ ŽINIĄ

Vis dar nesibaigiančios paukščių migracijos keliai driekiasi ir virš miestų, kur sparnuočiai neretai žūsta, atsitrenkę į spindinčius pastatų langus, kurių jie fiziškai tiesiog nemato. Todėl šalia namų ant grindinio Klaipėdoje šiuo metu galima rasti itin daug smulkių žuvusių paukščių. Ornitologai pataria šiuo sparnuočių migracijos laikotarpiu ant stiklų užklijuoti popierinius plėšriųjų paukščių siluetus.

Klaipėdietė Elvyra šeštadienio rytą atvykusi prie naujai pastatytos „Regitros“ pastato, teigia buvusi šokiruota, kai šalia jo pamatė dešimtis negyvų smulkių paukščių.

„Sėdint „Regitroje“ per 5 minutes į stiklą atsitrenkė mažiausiai penki paukščiai. Mane, kaip žmogų, mylintį gyvūnus, labai stipriai paveikė tas vaizdas. Jie turėtų kažką daryti“, – kalbėjo moteris.

Ornitologų teigimu, paukščių migracijos metu tai – įprastas reiškinys, nes paukščiai pastatų langų stiklų tiesiog nemato ir į juos atsitrenkę žūsta.

Dažniausiai tai būna patys mažiausi paukšteliai – nykštukai, sveriantys vos 5 gramus, tačiau pasitaiko ir didesnių.

Šių žūčių būtų galima išvengti, tereikia, kad ant stiklų šiuo laikotarpiu žmonės savo namuose ar įstaigų užklijuotų popierinius plėšriųjų paukščių – vanagų ar sakalų siluetus.

Tai atbaidytų smulkiuosius sparnuočius, jie vengtų stiklų ir taip išvengtume jų žūčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Danute bobute

Varnele jei nezinai ka komentuoti geriau patylek : cia ne vietoj toks pasakymas

Varnelė

užklijuokit nausėdos snuki ant lango

LEZAS arba

uostas pavarė dovanėlių kurių nei pamatysi nei užuosi? :D.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS