Klaipėdos baseine – unikalus labdaros renginys | kl.lt

KLAIPĖDOS BASEINE – UNIKALUS LABDAROS RENGINYS

Septintą kartą Klaipėdos plaukikai ir plaukimo mėgėjai ryžosi dalyvauti socialinėje akcijoje, kurios tikslas – ne įspūdingi rezultatai, o parama sutrikusio vystymosi kūdikių namų auklėtiniams. Už akcijos metu gautus pinigus bus perkamos priemonės cerebrinio paralyžiaus kamuojamiems vaikams.

Naujajame Klaipėdos baseine ši akcija vyko pirmą kartą. Tradiciškai ji vyksta perėjimo iš pavasario į vasarą parą. Unikalus labdaros renginys trunka 24 val.

Paprastai dalyviai registruojasi plaukimui iš anksto. Šįkart norinčiųjų buvo daugiau nei 100. Organizatoriai jau suka galvas, kaip kitąmet surengti plaukimą, kad jame galėtų dalyvauti visi norintys, o parama Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams būtų dar svaresnė.

Plaukimo taisyklės yra tokios: 25 m ilgio takeliuose visą parą, net ir naktį, plaukia po vieną dalyvį, kiekvienas jų gali pasirinkti savo plaukimo laiką ir trukmę – nuo 15 iki 120 min. Kiekvienas dalyvis savo nuožiūra aukoja eurus, mesdamas juos į aukų dėžutę, todėl pasibaigus akcijai pinigus reikia suskaičiuoti ir tik tada paaiškėja, kiek šį kartą jų surinkta.

Šių metų parama – įspūdinga – 2 397 eurai.

Penkiuose takeliuose plaukė penkių amžiaus grupių dalyviai: iki 12 m., 13–18 m., 19–30 m., 31–50 m., 51-erių ir vyresni dalyviai.

Visų amžiaus grupių laimėtojai buvo apdovanoti renginio rėmėjų paruoštomis dovanomis ir šiam plaukimui sukurtais marškinėliais. Šiemet organizatoriai džiaugėsi sulaukę 35 rėmėjų pagalbos.

Per 24 valandas visi plaukikai baseine nuplaukė 341 km ir 300 m.

Ilgiausią distanciją plaukė Aušrinė Girčytė (15 km ir 350 m) bei Petras Lučka (16 km 850 m).

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Aušra Nikolajevienė pasakojo, kad už akcijos metu surinktus pinigus bus perkami specialūs čiužiniai vaikams, sergantiems cerebriniu paralyžiumi. Naujieji čiužiniai 13-ai slaugomų vaikų pagerins gyvenimo kokybę, jie galės sėdėti ir taip stebėti aplinką. Tai yra ir netekę tėvų globos, ir vaikai, augantys šeimose.

„Labai smagi akcija, mes be galo vertiname tokį norą padėti ir entuziazmą. Linkime dalyviams sveikatos ir stiprybės. Kaskart įsitikiname, kad gerumo mūsų gyvenime yra daugiau nei negatyvo“, – kalbėjo A. Nikolajevienė.

Viena akcijos organizatorių Eglė Vaupšaitė atviravo, jog bene sunkiausia padaryti, kad plaukimo takeliai nebūtų tušti. Ankstesniais metais buvo keli žmonės, kurie registravosi plaukti, bet jiems skirtu laiku neatvyko.

Šiemet tokių nebuvo, tiesa, viena šeima pavėlavo vos pusvalandį. Ir nenuostabu, į baseiną jie turėjo įlipti 3.30 val. ryte.

Dirbti visą parą be poilsio baseino komandai buvo nemenkas iššūkis, tačiau pasibaigus akcijai visi buvo pakilios nuotaikos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS