Klaipėdos centre – briedis | kl.lt

KLAIPĖDOS CENTRE – BRIEDIS

Prasidėjus rudeninei miško žvėrių migracijai sekmadienio vakarą Klaipėdos centre pasirodė miško galiūnas briedis.

Vaizdo įrašas uostamiesčio vairuotojų pamėgtoje socialinių tinklų paskyroje pasirodė apie 17.30 val. Jame užfiksuota, kaip briedis blaškosi centrinėje miesto dalyje ties uosto tvora. Gyvūnas bėgo į vieną pusę, išrisnojo į judrią gatvę, apsigręžė ir nubėgo palei gatvę link Vitės kvartalo, kuris yra netoli Poilsio parko, pereinančio į pajūrio mišką.

Apie miško žvėrį mieste žmonės pranešė ir gyvūnų globos draugijos darbuotojams, ir policijai.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Vitalis Marozas į įvykio vietą nevyko, jis teigė nematęs ir vaizdo įrašo, todėl negalėjo pakomentuoti, kokio maždaug amžiaus galėtų būti miesto gatvėmis bėgiojęs briedis.

V. Marozas kontaktavo su minėtų tarnybų darbuotojais ir teigė, kad tokiu miško žvėries elgesiu dabar nereikėtų stebėtis.

 

 

Feisbuko grupės „Klaipėdos reidai II“ vaizdo įrašas.

„Būtų gerai, kad žmonės jo nebaidytų, o sulaukus sutemų leistų briedžiui pačiam grįžti į mišką. Gerai, kad viskas vyko sekmadienį, kai gatvėse mažiau mašinų. Mano žiniomis, gyvūnas buvo užklydęs į kažkurį kiemą ir ten ilsėjosi, koks jo likimas dabar, neturiu duomenų“, – prieš 21 val. teigė V. Marozas.

Dabar vyksta rudeninė gyvūnų migracija, Klaipėdoje laukinė gamta yra labai arti miesto, tad nenuostabu, kad briedžius šiuo metų laiku galima pamatyti mieste. Svarbu jų nebaidyti ir leisti patiems rasti kelią į jiems įprastą aplinką.

Policijos pareigūnai buvo šokiruoti, kad ganyti briedį saugant jį nuo automobilių ir žmones nuo miško gyvūno nesiėmė niekas kitas. Pareigūnai juokavo – briedis niekam nerūpi, tik policijai, pareigūnai priversti jį ganyti.

Policijos ekipažas pamažu stengėsi gyvūną nuvyti į Sportininkų gatvės rajoną, kuris ribojasi su parku ir mišku.

Pirmadienį ryte paaiškėjo, kad briedis nugaišo. Miesto centre, ant pėsčiųjų tako klaipėdiečiai ryte su siaubu apžiūrinėjo gyvūno gaišeną.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

tevas

matomai kazkas ragus gavo,,,

pasirodėm kaip tikri laukiniai

nebuvo kam pokštelėti migdomųjų ir ramiai išvežti gyvūną į mišką. Nėra įstatymų, matote. O kurti naujus įstatymus medžioklei laiko netrunka. Žudyti gyvūnus maga labiau negu juos gelbėti.

tas pats

Reikia papildyti pavadinimą: Klaipėdos centre briedis ... neišlaikė miesto gyvenimo tempo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS