Klaipėdos gatvėms – nauji pavadinimai | kl.lt

KLAIPĖDOS GATVĖMS – NAUJI PAVADINIMAI

Jau greitai Klaipėdoje bus keičiami kai kurių gatvių pavadinimai. Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurie pavadinimai bus panaikinti ir kokie suteikti naujoms gatvėms.

Naujoms gatvėms bus suteikti išnykusių vietovių pavadinimai – Gumbinės g., Įsruties g., Kaukėnų g., Pabėčių g.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vedėjo Vytauto Nausėdos, bus panaikintas Arimų g. pavadinimas.

„Dėl pasikeitusios gatvės formos Arimų g. pavadinimas bus panaikintas, gatvės dalims bus suteikti trys nauji pavadinimai – Eitkūnų, Dovo Zauniaus ir Lazdynėlių pavadinimai. Šis pokytis susijęs su sparčia gyvenamųjų namų ir susisiekimo infrastruktūros plėtra rytinėje miesto pusėje“, – teigė V. Nausėda

Girdavos g. bus pervadinta į Karaliaučiaus g. Skelbiama, kad Girdavos gatve bus pavadinta naujai suplanuota gatvė, esanti arčiau magistralinio kelio A13, o Mielaukių gatvės pavadinimas bus pratęsiamas iki Girdavos g.

Gatvės pavadinimai suteikiami atsižvelgiant į 2023 m. kovo 23 d. Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintą specialųjį planą.

Taip pat informuojama, kad bus naikinamas Liudo Giros gatvės pavadinimas, atsižvelgiant į Draudimo propaguoti totalitarinius, autoritarinius režimus ir jų ideologijas įstatymo nuostatas bei Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro sprendimą.

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija nusprendė Liudo Giros gatvei suteikti teisininko, rašytojo, dramaturgo, visuomenės veikėjo Ernsto Vicherto vardą. Primenama, kad, pakeitus gatvės pavadinimą, keisis adresai septyniems pastatams (39 patalpoms).

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Mmm

Stebina komentų bukumas. Be L., Ĺ., dar kartą Ĺ. nė žingsnio.

Istorikas

Yra dar ,tu pavyzdžiui subinkrpaščių gatvė ,pidarasų gatvė,išsigįmelių gatvė ir t.t

Petras

Siūlau Liepų g. pavadinimą keisti į Durnių Laivo g.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS