Klaipėdos gatvėse rugsėjį vėl budės pareigūnai | kl.lt

KLAIPĖDOS GATVĖSE RUGSĖJĮ VĖL BUDĖS PAREIGŪNAI

Kaip ir kasmet, rugsėjį uostamiesčio pareigūnai ypatingą dėmesį skirs vaikų saugumui. Bus siekiama užtikrinti, kad moksleiviai saugiai pereitų gatvę, o vairuojantieji segėtų saugos diržus, laikytųsi ir nepažeistų viešosios tvarkos taisyklių. Į pagalbą pareigūnai pasitelks ir savanorius.

Rugsėjį bus tikrinama, ar vaikai automobiliuose vežami saugiai – specialiose kėdutėse, prisegti diržais, ar važiuojantieji dviračiais dėvi šalmus. Taip pat didelis dėmesys bus skiriamas vairuotojų blaivumui.

„Eismo saugumui užtikrinti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nuolat skiria didelį dėmesį, o rugsėjo mėnesį, kai į švietimo įstaigas po atostogų grįžta moksleiviai ir darželinukai, – ypač. Prie septynių pavojingiausių perėjų, esančių uostamiesčio švietimo įstaigų prieigose rugsėjo 1, 4–8 dienomis nuo ryto budės pareigūnai, jiems talkins policijos rėmėjai, atstovai iš Karo policijos, Lietuvos šaulių sąjungos ir Raudonojo Kryžiaus. Sustiprintas dėmesys eismo saugumui ir viešajai tvarkai jaunimo susiburti pamėgtose vietose užtikrinti bus visą rugsėjį“, – pažymėjo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Asta Kažukauskienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nurodoma, kad rugsėjį bus tikrinama, ar jauno amžiaus vairuotojai turi teisę vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę, ar naudojami saugos diržai, saugos šalmai, ar Kelių eismo taisyklių laikosi dviračių, elektrinių paspirtukų, mopedų vairuotojai.

Tik bendromis pastangomis galime pasiekti, kad skaudžių nelaimių keliuose būtų mažiau.

„Policijos pareigūnai ragina visus eismo dalyvius keliuose elgtis atidžiau, būti tolerantiškiems. Tik bendromis pastangomis galime pasiekti, kad skaudžių nelaimių keliuose būtų mažiau ir kad jos neaptemdytų naujųjų mokslo metų pradžios“, – priminė A. Kažukauskienė.

Rugsėjo 1-ąją pareigūnai budės nuo 8 val., kitomis dienomis – nuo 7 val. Pranešama, kad intensyviai bus prižiūrimos ir kitos, netoli Klaipėdos švietimo įstaigų esančios sankryžos ir perėjos.


Pavojingiausios uostamiesčio perėjos

Debreceno–Gedminų g. sankryža

Statybininkų pr.–Gedminų g. sankryža

Sausio 15-osios–Žiedų skg. pėsčiųjų perėja

Laukininkų g. 19 pėsčiųjų perėja

Mogiliovo–Kuncų g. sankryža

Naujakiemio g. 9 pėsčiųjų perėja

Kretingos g. 18 pėsčiųjų perėja

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaziux

Budės, baidys,gąsdins, bet ne padės.

Eksas

Tik rugsėjį?

Buvies Lietuvis

Pagaliau Policinkai isais i gatvies nu zinoma prie periju budes ir zmones pamatis juos gyvai.Stebes ar perijoje netriksta dazu baltu…

SUSIJUSIOS NAUJIENOS