„Klaipėdos hospiso“ pacientai pasveiko nuo viruso? | kl.lt

„KLAIPĖDOS HOSPISO“ PACIENTAI PASVEIKO NUO VIRUSO?

Po pakartotinio testavimo dėl koronaviruso dalies "Klaipėdos hospiso" pacientų testai yra neigiami. Jiems bus atliktas pakartotinas tyrimas. Šiame sveikatos centre yra prižiūrimi 35 pacientai, iš kurių 31 prieš kelias savaites buvo nustatytas COVID-19 virusas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas patvirtino, jog praėjusį penktadienį dėl COVID-19 pakartotinai buvo testuojami "Klaipėdos hospiso" pacientai.

"Po pakartotinio testo 16 pacientų yra nustatytas virusas. 13 pacientų nenustatytas. Jiems bus atliktas dar vienas tyrimas. Jei iš eilės bus du neigiami testai ir jiems nėra ligos simptomatikos, sprendimą dėl pasveikimo priims gydantis gydytojas", – teigė R.Grigaliūnas.

Kaip skelbiama "Klaipėdos hospiso" feisbuko puslapyje, šiuo metu Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centre prižiūrimi 35 pacientai, iš kurių 31 prieš kelias savaites buvo nustatytas COVID-19 virusas.

"Aš, kaip įstaigos gydytoja bei vadovė, galiu pasakyti, kad šiandien nė vienas iš mūsų įstaigos pacientų nekarščiuoja, nekosi, nedūsta", – įstaigos feisbuko paskyroje pabrėžė "Klaipėdos hospiso" vadovė Rasa Dagienė.

Vis dėlto per tas kelias savaites hospise mirė trys koronavirusu infekuoti ligoniai, kurie, be kita ko, turėjo ir kitų gretutinių labai sunkių ligų.

R.Dagienė skelbė, kad jos vadovaujamos įstaigos pacientų amžiaus vidurkis – 78 metai: iš jų penkiems – virš 90 metų, vienai moteriai – 94 metai.

Aštuoni pacientai yra 4 stadijos onkologiniai ligoniai, keturi serga Alzhaimerio liga, du – Parkinsono liga, kiti – po insulto, likę – su vyraujančia išemine smegenų liga.

Prasidėjus koronaviruso protrūkiui, "Klaipėdos hospise" užsikrėtė didžioji dalis pacientų. Netrukus paaiškėjo, kad įstaiga turi vos vieną higienos pasą, o ligonių – apie 40, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas dėl įstaigos veiklos kreipėsi į prokuratūrą.

Klaipėdos apskrityje iš viso yra 22 suaugusiųjų globos įstaigos, dviejose jų – "Klaipėdos hospise" ir Kretingos rajone veikiančioje Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje yra koronaviruso židiniai.

Kartenoje praėjusią savaitę pranešta apie 22 koronavirusu užsikrėtusius pacientus ir penkis darbuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Lina

Butinai reikia keisti universitetines ligonines vadova. Ten visa laika buvo ir yra baisi netvarka. Arba Grubliauskas toks kvailelis arba jam didele nauda,kad taip gina Janusoni

Gal...

Gal nesusirgs daugiau, ačiū Dievui, kad pasveiko

Gene

Jo pasvriko 2×2 palatoj.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS