Klaipėdos krašte – studentų chorų festivalio pasirodymai | kl.lt

KLAIPĖDOS KRAŠTE – STUDENTŲ CHORŲ FESTIVALIO PASIRODYMAI

Klaipėdos krašte visą savaitgalį skambėjo studentų balsai, čia vyko XXIV-asis aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalis. Baigiamojo koncerto metu drauge dainavo keli šimtai studentų. Galingai ir veržliai skambėję jų balsai nuteikė žiūrovus viltingai.

Klaipėdos chorinės bendrijos „Aukuras“ ir Klaipėdos universiteto iniciatyva aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalis į uostamiestį atkeliavo penktą kartą, šį kartą estafetę klaipėdiečiai perdavė šiauliečiams.

Nuo penktadienio chorai surengė šešis koncertus ir pasirodė Kretingos, Palangos, Klaipėdos bažnyčiose bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje.

Čia vyko ir baigiamasis festivalio koncertas. Tikra atgaiva tapo svečių iš Rygos pasirodymas. Tai buvo Latvijos universiteto Fizikos, matematikos ir optometrijos fakulteto mišrus choras „Aura“ (vad. Edgars Vitols). Tiksliuosius mokslus studijuojantys jaunuoliai savo dainomis neleido abejoti, kad yra dainingi ir jautrūs savo tautinei kultūrai.

Festivalyje dalyvavo penkiolika Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų chorų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių.

Didžiąją dalį dainų atliko drauge visi festivalio dalyviai. Jie netilpo scenoje, todėl stovėjo ir tarp žiūrovų eilių, jų atliekamos dainos skambėjo galingai ir virpino publikos jausmus.

Festivalio meno vadovas Klaipėdos universiteto mišraus choro „Pajūrio aidos“ vadovas, Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuras“ tarybos pirmininkas Algirdas Šumskis teigė, kad festivalio koncertai – puiki dovana Klaipėdai, visiems dainų mylėtojams ir puoselėtojams bei gera įžanga į artėjantį Lietuvos dainų šventės šimtmetį.

Daugelis koncerte skambėjusių dainų – harmonizuotos lietuvių liaudies bei patriotinės dainos. Ne viena jų prilygsta himnui, todėl publika jų klausėsi stovėdama.

Festivalis surengtas ir tarptautinei studentų dienai, todėl baigiamojo koncerto metu ir choristai, ir žiūrovai stovėdami traukė studentų himną „Gaudeamus“.

GALERIJA

  • Klaipėdos krašte – studentų chorų festivalio pasirodymai
  • Klaipėdos krašte – studentų chorų festivalio pasirodymai
  • Klaipėdos krašte – studentų chorų festivalio pasirodymai
Daivos Janauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS