Klaipėdos miesto taryba pritarė mainams | kl.lt

KLAIPĖDOS MIESTO TARYBA PRITARĖ MAINAMS

Tik po dešimtmečio Klaipėdos politikai pagaliau pritarė nekilnojamojo turto mainams su valstybe. Uostamiesčio taryba palaimino sprendimą Turto bankui perduoti pastatą, esantį Pievų Tako g. 38, kuriame veikia Stomatologijos poliklinika, vietoj jo miestas savo nuosavybėn perims statinį S.Šimkaus g. 11, rotušę bei objektą Vytauto g. 13.

Sutikimą miesto savivaldybės nuosavybėn perimti Civilinės metrikacijos skyriaus pastatą S.Šimkaus g. 11 tuometis Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius pasirašė dar 2009-aisiais.

Turto bankas su savivaldybe derėjosi dėl dar dviejų statinių mainų – esančių Vytauto g. 13 ir Danės g. 17, kur įsikūrusi rotušė ir kur įsikūręs ne tik meras su pavaduotojais, bet ir Nacionalinės žemės tarnybos skyrius bei Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje atstovybė.

Iki tol šiuos pastatus savivaldybė valdė patikėjimo teise.

Dabar miesto taryba pritarė siūlymui valstybei perduoti Stomatologijos poliklinikos pastatą, o vietoj to gauti tris solidžius statinius miesto centre.

Tiek S.Šimkaus g. 11, tiek Vytauto g. 13, tiek ir Danės g. 17 pastatai pripažinti nereikalingi valstybės funkcijoms įgyvendinti, todėl inicijuotas nekilnojamojo turto perdavimo savivaldybės nuosavybėn procesas.

Dar kovo viduryje Turto bankas prašė informuoti, kada savivaldybei priklausanti viešoji įstaiga Jūrininkų sveikatos priežiūros centras atlaisvins perduodame valstybei nuosavybės teise valdyti pastate šiuo metu panaudos pagrindais naudojamas 1,9 tūkst. kv. metrų ploto patalpas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Efa

Galejo buti poliklinika ,butu buve puiku ,o daba turto bankas ilgai tvatkys kol sugrius ......

Darius

gaila stomatologines, ka turto bankas paima lieka griuvesiai, nu dabar gales ten bomzai dantis "taisyti", gaila, kad tokia betvarke su turto fondu ar kaip ten jis vadinasi...

....

a, stai kodel remontas koridoriu prasidejo. Ping, stt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS