Klaipėdos mokyklos – tarp geriausiųjų | kl.lt

KLAIPĖDOS MOKYKLOS – TARP GERIAUSIŲJŲ

Žurnalas "Reitingai" penktą kartą pristatė visų šalies gimnazijų vertinimą. Tarp geriausiųjų yra ir dvi uostamiesčio mokyklos – Klaipėdos licėjus bei Tauralaukio progimnazija. Abi šios įstaigos jau ne pirmą kartą atsiduria reitingų viršuje.

Iš viso buvo vertinta 360 gimnazijų, kurios neišskiria tik gabių mokinių, bet priima visus norinčiuosius mokytis toje mokykloje.

Tarp geriausių mokyklų, nedarančių mokinių atrankų, jau kelerius metus iš eilės pakliūva Klaipėdos licėjus.

"Džiaugiamės įvertinimu, juolab kad mes mokykloje gabių vaikų atrankos nedarome. Pas mus jie ateina į pirmą klasę ir mokosi iki 12-os. O tokius puikius rezultatus pasiekti nėra paprasta, bet talentingas mokytojas geba tai padaryti, nes pedagogai pas mus yra profesionalai, tikrai labai aukštos meistrystės", – džiaugėsi Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė.

Gimnazijų reitingas sudarytas įvertinus visų praėjusių metų abiturientų, baigusių konkrečią gimnaziją, kiekvieno valstybinio brandos egzamino – lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos, anglų kalbos, informacinių technologijų, fizikos, chemijos, biologijos, geografijos – balų vidurkius.

Taip pat, remiantis Nacionalinio egzaminų centro duomenimis, įvertinta, kiek dvyliktokų konkretų brandos egzaminą išlaikė vienu šimtuku (1 taškas), kiek dviem (2 taškai), trimis (3 taškai), keturiais (4 taškai) ir kiek penkiais šimtukais (5 taškai). Tos gimnazijos, kurių 2017-ųjų laidos abiturientai negavo nė vieno šimtuko, įvertintos nuliu taškų.

Tarp geriausių aštuntokų antri Lietuvoje – Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos mokiniai, juos pralenkė tik Telšių rajono Žarėnų "Minijos" mokyklos moksleiviai.

"Daug dirbome, ne kasmet taip būna. Pasiekimus lėmė aukštos kvalifikacijos mokytojai ir vaikų motyvacija. O ta motyvacija ateina ir iš šeimos. Štai ta dermė ir davė tokių rezultatų. Labai tuo džiaugiamės", – kalbėjo Tauralaukio progimnazijos vadovė Ona Šalkauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nepavydekit

Iš valstybinės mokyklos į licėjų vaiką pervedeme apleistą iki tokio lygio, kad, pirmą klasę baigęs, ne visas raides mokėjo. Priėmė. Per metus atkele iki gana sekmingo olimpininko lygio. Ačiū

as

Ohoho, straipsnio autoriai,atsiverskite Klaipėdos licėjaus puslapį ir pamatysite, ar tikrai nevykdoma vaikų atranka. o atranka tokia - geriausi iš geriausių arba bet kokie pažymiai ir didelė krūvelė šlamančiųjų į kišenę :D

Dangė

Licėjus neatsirenka mokinių??? Neįsivaizduoju kaip jiems pavyksta taip akivaizdžiai meluoti ir kaip visi rimtais veidais apie tai rašo kaip kokią didžiausią tiesą? Atsirenka, organizuoja atrankas, neatitinkančius jų lūkesčių (galinčius sugadinti reitingus) išprašo lauk po 10 klasės...Žodžiu - o karalius tai nuogas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS