Klaipėdos muzikiniame teatre – aibė darbų | kl.lt

KLAIPĖDOS MUZIKINIAME TEATRE – AIBĖ DARBŲ

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) atnaujinimas jau baigiamas. Iki Naujųjų metų tikimasi visus darbus užbaigti, o veikiausiai kitų metų pavasarį teatras bus atvertas ir lankytojams.

Anot KVMT vadovės pavaduotojo Naglio Stanciko, teatro atidarymo labai laukia visi darbuotojai. Nors darbų atlikta iki 80 procentų, nemaža dalis dar liko.

„Begalė darbų yra daroma vienu metu: diegiamos, reguliuojamos, montuojamos inžinerinės sistemos, kondicionavimas, vyksta elektros darbai, priešgaisrinės signalizacijos įrengimas. Vaizdžiai nupasakoti sunku. Teatro pastatas yra žymiai sudėtingesnis už bet kurio kito tipo pastatą, lyginant su gyvenamuoju namu arba prekybos centru. Mes turime didžiulius plotus rūsiuose, repeticijų kambariuose, turime instaliuoti specialią įrangą scenos valdymui, apšvietimui, kitiems dalykams“, – pasakojo pavaduotojas.

Naujasis priestatas bus apdengtas specialiu fasadu, tad vaizdas dar keisis.

Didžioji dalis darbų yra padaryta.

„Visi tie darbai vyksta ir jie vyks iki pat Naujųjų, gruodžio pradžioje turėtume turėti pabaigą ir pradėti pastato atidavimo vertinimui procedūrą. Didžioji dalis darbų yra padaryta. Vyksta intelektualesni darbai, kurių dar neišeina parodyti, reikia parodyti rezultatą, tad einame link rezultato“, – pažymėjo N. Stancikas.

Sausį teatras dar nebus oficialiai atvertas, kadangi darbuotojai pratinsis dirbti su nauja technika naujoje aplinkoje. Be to, vyks persikraustymo darbai.

Manoma, kad teatras galėtų atsiverti 2024 m. pavasarį, veikiausiai kovą.

„Truputėlį mums to laiko reikės, kad įeitume į vėžes ir tinkamai viską padarytume, bet tai bus malonūs dalykai“, – sakė N. Stancikas.

Prieš keletą savaičių klaipėdiečiai pastebėjo, kad jau veikia ir laikrodis, esantis KVMT pastato viršuje. Jį suprojektavo ir įrengė garsi prancūzų įmonė „Bodet“.

„Šventei rangovas įjungė laikrodį, bet dar vyksta tam tikras derinimas, stebime, kaip veikia. Buvo tam tikrų techninių iššūkių“, – užsiminė N. Stancikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS