Klaipėdos pašto rūmų istorijoje – sąstingis | kl.lt

KLAIPĖDOS PAŠTO RŪMŲ ISTORIJOJE – SĄSTINGIS

Netrukus sueis mėnuo, kai naujoji Lietuvos pašto valdyba sustabdė Klaipėdos centrinio pašto pastato pardavimo aukcioną. Vis dar laukiama Susisiekimo ministerijos suformuotos tarpinstitucinės grupės pasiūlymų.

Dar prieš šventes, gruodžio 11-ąją, naujoji Lietuvos pašto valdyba nutarė stabdyti Klaipėdos ir Kauno centrinių paštų pastatų pardavimo procesą.

Aukcionai atšaukti, kol bus gautos tarpinstitucinės darbo grupės išvados.

Iki šiol nepriimti jokie konkretūs sprendimai.

Pasiteiravus, ko laukiama, Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė aiškino, kad tarpinstitucinė grupė siūlys, kaip įveiklinti Kauno ir Klaipėdos centrinius pastatus.

Viena pagrindinių problemų yra pastato perdavimo neatlygintinai klausimas, kuris sudėtingas tiek dėl teisinių aspektų, tiek ir dėl finansinio poveikio bendrovei.

Lietuvos paštas šioje grupėje taip pat dalyvauja.

"Sprendimui priimti turime turėti aiškias įveiklinimo idėjas ir nustatyti teisinius kelius toms idėjoms įgyvendinti. Sausį bus organizuojamos viešos diskusijos su visuomene, kurių metu kviesime pristatyti idėjas. Surinktą informaciją pristatysime tarpinstitucinei grupei, kuri vertins, kaip įgyvendinti vieną ar kitą pasiūlymą ir ieškos efektyviausio būdo visiems suinteresuotiems subjektams", – dėstė Lietuvos pašto atstovė.

Neatmetama, kad gali būti skelbiamas pakartotinis pardavimo aukcionas.

Esą Klaipėdos miesto valdžia siūlo perimti pastatą neatlygintinai, ir su numatyta investicijų suma.

"Viena pagrindinių problemų yra pastato perdavimo neatlygintinai klausimas, kuris sudėtingas tiek dėl teisinių aspektų, tiek ir dėl finansinio poveikio bendrovei. Sprendimai bus priimti tik tada, kai bus gauti tarpinstitucinės grupės pasiūlymai ir išvados", – komentavo V. Budrienė.

Klaipėdos miesto vicemero Arvydo Cesiulio žodžiais, prie pašto likimo klausimo savivaldos lygmeniu bus sugrįžta šią savaitę.

Lietuvos pašto atstovė neatskleidė, ar taip ir neįvykusiame aukcione buvo atsiradęs bent vienas norintysis įsigyti Klaipėdos centrinio pašto rūmus.

Esą tai – konfidenciali bendrovės informacija.

Aukcione bandyto parduoti pastato kaina siekė 1,56 mln. eurų.

Skaičiuojama, kad dar mažiausiai 8 mln. eurų atsieis šių milžiniškų rūmų renovacija. Miestas ne kartą pabrėžė tokios didelės finansinės naštos prisiimti negalintis.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

to Dariui

Veikejau,kas Klaipedos mieste atsako uz viesa tvarka?Kodel,tad(savivaldybe),"rupinasi" senamiesciu,juk dauguma,bemaz visi, pastatai privatus?Juk "ne savas turtas" ?Kodel uzdaryta,paralizuota centrine miesto gatve,centrine miesto arterija?Kas yra miestas,jo istorija,jo,miesto visuomeniniai-viesi poreikiai ?

Temide

Kada Klaipedoje uzsibaigs aferos su nekilnojamu turtu senamiestyje?

Dariui

Žmoguti, kaip savivaldybė gali sustabdyti ne savo turto pardavimą? Tu gi visiškai nusišneki, meluoji ir bandai sukti uodegą. Dar kartą sakau - emigruok, nuo šiol tau nebebus gyvenimo Lietuvoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS