Klaipėdos paveldosaugininkams nuo šiol vadovaus A. Mureika | kl.lt

KLAIPĖDOS PAVELDOSAUGININKAMS NUO ŠIOL VADOVAUS A. MUREIKA

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vadovu paskirtas Almantas Mureika. Ne vieną dešimtmetį miesto architektu vadintas vyras geriausiai atitiko konkurso reikalavimus ir departamento vadovo buvo pasirinktas dėl kelių argumentų.

Vienam iš dešimties mūsų šalies Kultūros paveldo departamento (KPD) skyrių vadovauti norėjo šeši pretendentai. Pasak KPD atstovės spaudai atstovė ryšiams su visuomene Jūratė Mičiulienė patikino, kad du iš jų savo kandidatūras atsiėmė dar prieš konkursą.

Po Valstybės tarnybos departamento patikros, užtrukusio penkias dienas, departamento direktorius Vidmantas Bezaras rinkosi iš dviejų pretendentų.

Kas be A.Mureikos norėjo tapti Klaipėdos skyriaus paveldosaugininkų vadu, neskelbiama, laikantis asmens duomenų apsaugos įstatymo reikalavimų.

KPD direktorius teigė A.Mureiką pasirinkęs dėl jo ilgametės patirties dirbant Klaipėdos vyriausiuoju architektu, dėl Klaipėdos kaip miesto problemų supratimo, dėl paveldosaugos problemų išmanymo, dėl tinkamos pozicijos bendravimo su visuomene klausimu bei visuomenės įtraukimo į paveldosaugos procesus. Be to, tai yra Kultūros paveldo atestatus turintis asmuo.

Pastaruoju metu A.Mureika dirbo Klaipėdos miesto savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriuje patarėju.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Nezabitauskas

Galėtų Puteikis čia prisiminti, kaip Mureika paveldą "gynė". Man nuojauta kužda, kad dabar senieji pastatai grius kaip medžiai.

T

Tai, kad Klaipėda griuvantis apleistas, be vizijos miestas, šito veikėjo nemaži nuopelnai.

Ko pristojot?

Taigi žmogui postas reikalingas - pensija į akis žiūri(kiek gali jos gauti klerkas su nekažkokia alga?) Kur jei ne tokiam poste ramiai gali sėdėti ir komandų klausyti? Kaip kad sėdėjo ta amžina ,,gražuolė "- departamento vedėja nxja nieko per visą amžiu Paveldo naudai nenuveikusi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS