Klaipėdos pedagogai kol kas streikuos tris dienas | kl.lt

KLAIPĖDOS PEDAGOGAI KOL KAS STREIKUOS TRIS DIENAS

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimo vadovė Laima Juknienė patvirtino, kad nuo šiandien, lapkričio 22 d., atnaujinamas mokytojų streikas, kuris kol kas vyks tris dienas.

Po trijų dienų streiko protesto akcija pereis į neaktyvią formą.

Kaip pedagogai elgsis toliau, bus sprendžiama po to, kai Seimas patvirtins 2024 m. biudžetą.

Visos Lietuvos, taip pat ir Klaipėdos, mokytojų streikas jau vyko nuo rugsėjo 28 iki spalio 15 d.

Klaipėdos mokyklos ir darželiai, kurie streikavo tąkart, nenutraukė protesto akcijos, tik ją sustabdė.

Kadangi su Vyriausybe dėl pedagogų algų pakėlimo spalį taip ir nebuvo suderėta, mokytojų streikas tęsiamas.

Uostamiestyje rugsėjį–spalį iš 85 savivaldybės mokyklų ir darželių streike dalyvavo 38 Klaipėdos ugdymo įstaigos.

Nuo šiandienos vėl streike dalyvaujančių įstaigų ir pedagogų skaičius išlieka tas pats.

Uostamiesčio mokytojų profsąjungos vadovė L. Juknienė teigė, kad bus streikuojama tik šią savaitę.

Kaip ir iki tol streikuoja nemažai darželių pedagogų, tad tėvų prašyta nevesti vaikų į darželius, nes esą nebus kam juos prižiūrėti, nes kai kuriose grupėse streikuos visos auklėtojos.

L. Juknienės teigimu, tėvai turėtų būti informuoti, nes apie streiką darželių administracijai informacija buvo pateikta praėjusią savaitę.

„Kol kas streikas truks tris dienas – trečiadienį, ketvirtadienį, penktadienį. Paskui streikas vėl bus neaktyvus, bet jis nenutraukiamas. Po to lauksime, kokį biudžetą galiausiai patvirtins Seimas ir ar naujais metais mokytojų algų padidinimui atsiras pinigų“, – paaiškino L. Juknienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Pedagogė

Vėliau bus medikai, po to - policininkai, po to - gaisrininkai, po to.... Iš kur gauti pinigų? Jūs norite naujų mokesčių? Visiems sunku, ir pedagogai tikrai ne taip jau mažai gauna plius užmokama už 2 mėnesius atostogų ir 1 mėnesį laisvadienių, dirbama už etatą tik 18 a.val. per savaitę..Pati gerai žinau, nes esu pedagogė.

Jonas

Mokytojai , kaip raštingi žmonės , turėtų streikuoti dėl reformų švietimo sistemoje. Visos iki šiol valdžiusios partijos NIEKO nepadarė kad švietimo sistema veiktų racionaliai . Buvo laikai kada nebuvo krizių , karo , o kiekvienas durnius žinojo -kaip pasiklosi taip išmiegosi. Tad ir mokytojai prisidėjo prie esamos padėties, kur eini ten ir ateini.

Mokytojas

Nori atlyginimu tokiu kaip privaciose mokyklose o rezultatai palyginus apgailetini, pagal tokius rezultatus reiketu dar ir sumazinti, ir koki trecdali atleisti arba i kaimus isvezti. Per metus turi daugiau nei tris menesius atostogu, per pamokas ne mokina o desto ir tenka vaikus namuose patiems mokyti arba korepetitorius samdyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS