Klaipėdos politikai naujo lošimų punkto nepalaimino | kl.lt

KLAIPĖDOS POLITIKAI NAUJO LOŠIMŲ PUNKTO NEPALAIMINO

Klaipėdos politikai vėl nepritarė, kad būtų įsteigta dar viena lošimo organizavimo vieta mieste. Klausimas svarstytas antrą kartą, pirmąjį sykį dėl jo balsavo ir nepritarė ankstesnė taryba, po kurios sprendimo verslininkai kreipėsi į teismą ir laimėjo.

Nors lošimus organizuojančios bendrovės prašymas dėl naujo lošimų punkto ir atitiko tvarkos aprašo reikalavimus, anos kadencijos politikai tam prašymui nepritarė.

Verslininkai tokį tarybos sprendimą apskundė teismui, kuris patenkino ieškovų skundą ir įpareigojo savivaldybės politikus iš naujo nagrinėti prašymą.

Lošimų organizavimo vieta turėtų būti įrengta už daugiau nei 100 metrų nuo ugdymo, kultūros ar sveikatos įstaigų, taip pat nuo bažnyčių.

Lošimo organizavimo bendrovės prašymas atitinka visus reikalavimus.

Todėl tarybai pakartotinai teiktas prašymas dėl sutikimo steigti lošimo vietą.

Prieš tai šis klausimas svarstytas ir jam be pastabų pritarta Finansų ir ekonomikos komitete bei Kultūros, švietimo ir sporto komitete, tačiau nepritarta Miesto plėtros ir strateginio planavimo, taip pat Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetuose.

Tad natūralu, kad svarstant klausimą taryboje kilo diskusijų.

Pasak tarybos nario Raimondo Tamošausko, pasaulyje yra vidutiniškai 14 lošimo vietų 100 tūkst. gyventojų, o Klaipėdoje šiandien veikia 42 lošimo organizavimo vietos, gerokai daugiau nei pasaulinis vidurkis.

Be to, dauguma lošimo vietų koncentruota miegamuosiuose rajonuose, dėl ko esą klaipėdiečiai ne itin patenkinti.

„Nesutikau nė vieno žmogaus Klaipėdoje, kad pritartų steigti lošimo namus. Kam tik pasakydavau, jie man sakė, kad turiu balsuoti prieš. Galbūt galime priimti tokį revoliucinį sprendimą ir paskelbti Klaipėdą laisvą nuo lošimų miestą. Siūlau visiems būti nuosekliems. Praėjusi taryba pasakė, kad šitai lošimo vietai ne vieta Klaipėdoje, tai siūlau balsuoti ir pratęsti buvusios tarybos tradiciją ir nepritarti“, – kalbėjo R. Tamošauskas.

Balsuojant dėl leidimo steigti lošimo namus iš 30 tarybos narių tam pritarė 8 politikai, 9 buvo prieš, 13 susilaikė.

Taigi lošimų organizavimo bendrovės prašymą Klaipėdos taryba ir vėl atmetė, tuo atverdama kelią verslininkams vėl kreiptis į teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Lauk visus kaulintojus

Kas gali but šlykščiau per tv nei ant sportiniu maikiu matyt tu žmoniu luošintuju reklamas visokias olyb1let 7b1let ir visas kitas, bet sporto klubams p.x ir reklamauoja tas šaraškino kontoras neskaitant visokiu tv3 ir lnk ubagu reklamu

Jff

Nereikia jokiu losimo namu!!!

Bendruomenės narys

Tamošausko pateikta informacija privertė susimąstyti miesto tarybos narius dėl balsavimo ”pritariu”. Kitais klausimais, nežiūrint į kritiškus kai kurių tarybos narių pasisakymus vienu ar kitu klausimu , buvo balsuojama pritariu 30 balsų iš 30 dalyvaujančių. Lošimo ”namų” pinigų išviliotojų gausinimas Klaipėdos mieste nonsensas. Reikia ne lošimų namų sukuriančių žmonių priklausomybę, psichologiškai juos žalojant. Reikia sudaryti sąlygas nuo vaiko iki žilo senjoro užsiimti turininga, aktyvia veikla. Sportas, Renginiai orientuoti į bendruomenės sutelktį, mankšta, sveikatingumas. O ne sėdėti susikūprinusiam prie lošimo automato prasmirdusioje patalpoje ir beprasmiškai spaudyti mygtukus, pralošinėti savo pinigus kazino savininkui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS