Klaipėdos politikai nusprendė, kad mieste turėtų atsirasti Senjorų taryba | kl.lt

KLAIPĖDOS POLITIKAI NUSPRENDĖ, KAD MIESTE TURĖTŲ ATSIRASTI SENJORŲ TARYBA

Klaipėdoje turėtų atsirasti Senjorų taryba, kurią sudarys penkiolika narių. Uostamiesčio politikai jau patvirtino šios tarybos nuostatus. Tai būtų patariančioji institucija prie Klaipėdos miesto tarybos jos kadencijos laikotarpiui.

Šiuo metu Klaipėdoje yra apie dešimt senjorų visuomeninių organizacijų, tačiau nėra bendros institucijos, kuri atstovautų šių organizacijų interesams, senjorams sudarant galimybes aktyviau dalyvauti visuomeniniame ir politiniame gyvenime.

Tokias funkcijas galėtų atlikti būtent Senjorų taryba, kurios įstatus vakar ir patvirtino Klaipėdos politikai.

Senjorų tarybos uždavinys bus nagrinėti pagyvenusių žmonių gyvenimo kokybės klausimus, teikti miesto valdžiai pasiūlymus dėl senjorų reikmes atitinkančios ir socialinį teisingumą įgyvendinančios politikos formavimo Klaipėdoje.

Senjorų tarybą turėtų sudaryti penkiolika asmenų, tarp jų – du politikai, savivaldybės administracijos darbuotojas, Žvejų rūmų bendruomenės narys, likusieji – Klaipėdos pagyvenusių asmenų organizacijų patikėti delegatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Ir aš manau , kad

į tokias tarybas eis neturinčios ką veikti ir skundus rašinėjačios alia senjoros , o iš tikro pacientės . Miestas išsigimsta .

Virginija

Ne tarybos reikia, o tik paprasčiausių suoliukų prie kiekvieno daugiabučio. Užtenka pamatyti pro langus žiūrinčias arba prie laiptinės stovinčias, pasirėmusias lazdele senutes, širdį suspaudžia.

Viskas būt gerai

tik kad i tokias tarybas eina //tiesiog veržiasi/ psichiškai nesveiki žmonės Viena toki pažystu pavarde miliuks.Ot ka pridarė nesamoniu kai buvo vienoj taryboj.__O bobelės tai visai nupeze tik valdžiai i sikna nardo ir bata laižo. Grėblaiuskui kap tik tokiu reik
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS