Klaipėdos savivaldybė atvers duris miestiečiams | kl.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ ATVERS DURIS MIESTIEČIAMS

Nuo pirmadienio Klaipėdos savivaldybė ketina atverti duris interesantams. Tiesa, gyventojai bus priimami tik Vieno langelio skyriuje, bet su tarnautojais jie jau galės bendrauti tiesiogiai, o ne nuotoliniu būdu, kaip per pastaruosius pusantrų metų.

Tik – vienas langelis

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis patvirtino, kad dalis savivaldybės darbuotojų sugrįžta į savo darbo vietas ir darbuosis nebe nuotoliniu būdu, kaip ilgą laiką iki šiol.

„Nuo pirmadienio atidarome savivaldybės duris klaipėdiečiams. Liepų gatvėje aptarnausime interesantus kontaktiniu būdu. Tiesa, darbuosis tik Vieno langelio skyrius, žmonės galės ateiti į tą erdvę, kuri yra gana izoliuota ir kur mes galime užtikrinti srautų valdymą“, – teigė G.Neniškis.

Žmonėms bus galimybė pasimatuoti kūno temperatūrą, nes nei karščiuojantys, nei kosėjantys į savivaldybės patalpas nebus įleidžiami ir nebus aptarnaujami.

„Nieko naujo, ta pati procedūra buvo taikoma ir pernai. Teks laikytis dviejų metrų atstumo, aptarnaujantys darbuotojai bus su apsauginėmis priemonėmis“, – dėstė G.Neniškis.

Nori dirbti iš namų

Tačiau visi komitetų, komisijų ar vidaus administracijos darbuotojų pasitarimai ir toliau planuojami nuotoliniu būdu.

Tiesa, padalinių vadovai ir vyriausieji patarėjai iš nuotolinio darbo namuose nuo pirmadienio grįš dirbti į savivaldybę.

Bet mažiausiai vieną dieną per savaitę jiems bus suteikiama teisė dirbti nuotoliniu būdu, o su išimtimis – ir ilgesniam laikui.

„Jau esu informuotas, kad bent pusė vadovų paprašė daugiau dienų per savaitę darbuotis nuotoliniu būdu. Tačiau jiems yra pavesta organizuoti darbą savo skyriuose. Rekomenduojama, kad darbuotojai pamainomis dirbtų nuotoliniu būdu ir iš darbo vietos savivaldybėje. Geriausia, kad kabinete būtų vienas žmogus“, – kalbėjo G.Neniškis.

Pareis kas dešimtas

Per karantiną įprastoje savo darbo vietoje savivaldybės patalpose dirbdavo 20–30 žmonių, o likusieji – daugiau nei 400 – iš namų.

Dabar į savivaldybės patalpas grįžusiųjų dirbti valdininkų skaičius turėtų padidėti iki maždaug 40. Tačiau pagal nustatytą tvarką kiekvienas darbuotojas bent vienai valandai per dieną privalo atvykti į darbą.

„Kada grįš visi darbuotojai, spręsime pagal situaciją, bet didesnių problemų dėl nuotolinio darbo nematome. Didžiausia problema yra mūsų klientai, kurie mažiau naudojasi išmaniosiomis technologijos ir jiems sunkiau gauti visavertes paslaugas, todėl iš dalies ir atnaujiname savivaldybės veiklą kontaktiniu būdu“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

opa.

Ukraina irgi atvere duris i Europa,ir kas is to?

AK

Atvers langelį. Galima bus paklausti ar yra ten kažkas, atsakingas už "Mano būstas Baltija" savivaliavimą, lendant į gyventojų pinigines, lėšų nusavinimą, prirašinėjimą sąskaitose? Ar toks beveik yra, bet nupirktas.

Praeivis

ir kam Klaipedieciams 400 aferistu, kokia iš ju nauda miestui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS