Klaipėdos savivaldybė ieško, kas rekonstruos Atgimimo aikštę | kl.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ IEŠKO, KAS REKONSTRUOS ATGIMIMO AIKŠTĘ

Klaipėdos savivaldybė pradeda ieškoti, kas galėtų rekonstruoti miesto centre esančią Atgimimo aikštę įrengiant po ja požeminę stovėjimo aikštelę su daugiau nei 200 vietų automobiliams.

Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas BNS patvirtino, kad paskelbtas aikštės rekonstravimo darbų ir jų projekto pirkimo konkursas. Jo vertės jis neatskleidė, tačiau žiniasklaidoje anksčiau skelbta, kad ji viršija 20 mln. eurų.

„Kol kas, kol vyksta pirkimo procedūros, nenorėčiau šios sumos atskleisti, kai bus parinktas rangovas ir pasirašyta sutartis ir bus nustatyta ta suma“, – sakė A. Žukas.

Anot jo, visas projektas bus finansuojama iš savivaldybės biudžeto – į Europos Sąjungos paramą nepretenduojama dėl to, kad stovėjimo vietos požeminėje aikštelėje bus mokama paslauga.

„Savivaldybės lėšomis, kadangi požeminėje dalyje bus įrengtos parkingo lėšos, kurios bus apmokestintos, todėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų šitam projektui nebuvo galima naudoti“, – teigė A. Žukas.

Pagal bendrovės „SRP Projektas“ parengtą techninį projektą dviejų aukštų požeminėje aikštelėje turėtų būti įrengta 231 automobilių stovėjimo vieta, galimybė jomis naudotis turi būti užtikrinama greta esančio ir šiuo metu baigiamo rekonstruoti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro lankytojams.

Antžeminė aikštės, kuri ribojasi su Danės, H. Manto ir Naujojo Sodo gatvėmis, dalis projektuojama taip, kad atvira erdvė būtų pritaikyta ne tik kasdieniam naudojimui, bet ir masiniams renginiams, joje numatyta įrengti fontaną.

Statybų leidimas aikštės rekonstrukcijai išduotas šiemet balandį.

Uostamiesčio valdžia dėl aikštės rekonstrukcijos po ja įrengiant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę apsisprendė po ilgų diskusijų, o anksčiau parengtas projektas ne kartą koreguotas, jam prieštarauta dėl darbų, keliančių pavojų aikštėje ir greta jos augantiems medžiams, taip pat – dėl neva neracionalios kainos.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, aikštės rekonstravimo darbų konkursas paskelbtas sekmadienį, pasiūlymų laukiama iki rugsėjo 11-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

meras naujas

o viskas po senovei

to kolukieciui

tu mero draugelis ?

kolūkiečiui

na prisipažink - tu gi nieko nežinai? Ką konkrečiai daro, sprendžia ar pasiekia per šitą trumpą laiką(sulyginus su 12 Grėblio valdymo metų:D) Nes tu rimtai nesidomi. O nesidomi kad tingi:D) Geriau va trolint iš oro ir tiek
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS