Klaipėdos savivaldybė – moteriška | kl.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ – MOTERIŠKA

Klaipėdos savivaldybės administracijoje dirba 413 moterų ir 60 vyrų. Vis dėlto vadovaujamas pareigas užimančių vyrų procentas kur kas didesnis nei moterų.

Miesto savivaldybė – itin moteriška, nes didžioji darbuotojų dalis yra moterys, vyrai čia sudaro vos 14,5 proc. darbuotojų.

Anot Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vadovės Ingos Gelžinytės-Litinskienės, tai iš dalies lemia per laiką susiklosčiusi darbo specifika.

„Vienos priežasties nėra. Galbūt savivaldybė negali konkuruoti su gamybos įmonėmis, kurios vyrams moka kur kas didesnius atlyginimus, todėl jų pas mus mažiau. Tikimės, kad situacija keisis. Džiaugiamės, jei konkurse į kurias nors pareigas pretenduoja lygiai vyrų, lygiai moterų“, – sakė I. Gelžinytė-Litinskienė.

2023 m. rugpjūčio duomenimis, jauniausia savivaldybės darbuotoja buvo 24-erių, 15 darbuotojų (du vyrai ir 13 moterų) – vyresni nei 65 metų.

Vidutinis savivaldybės darbuotojų amžius yra 47 metai.

Mažiausiai savivaldybės darbuotojų yra 25–29 metų amžiaus – 1 vyras ir 11 moterų, 30–39 m. amžiaus darbuotojų jau daugiau – 7 vyrai ir 119 moterų, 40–54 metų savivaldybės darbuotojų yra 29 vyrai ir 179 moterys, o tarp 55–64 metų amžiaus darbuotojų yra 21 vyras ir 90 moterų.

Vadovaujamas pareigas užima 36 moterys (8,7 proc. nuo bendro moterų skaičiaus), 13 vyrų (26,7 proc. nuo bendro moterų skaičiaus).

Beje, savivaldybėje dirbančių vyrų algos dažnu atveju didesnės nei moterų, tačiau, anot I. Gelžinytės-Litinskienės, atlyginimo dydis su lytimi tikrai nesusijęs.

„Analizuodami, kodėl vyrų ir moterų, užimančių tas pačias pareigas, algų dydis skiriasi, pastebėjome, kad, pavyzdžiui, Viešosios tvarkos skyriuje dirbantys specialistai vyrai gauna didesnes algas. Bet dažniausiai jie būna atėję iš kitų valstybės tarnybų, turintys solidų darbo stažą, kuris iš dalies ir lemia priedą. Stebime ir padalinių vadovų algas, kad nebūtų indikacijų, jog vieno ar kito alga didesnė dėl to, kad tai yra vyras ar moteris. Stengiamės nesudaryti išskirtinių sąlygų lyties atžvilgiu vienai ar kitai darbuotojų grupei“, – tikino I. Gelžinytė-Litinskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

siaips

Šiomis dienomis Vilniuje vyksta moteriškos „netiesios“ tarptautine konferencija dėl moterų nelygybes vadovaujančiose pareigose, ir joje labai reiškiasi visi, nuo liberalkonservatoriu moterišku baigiant LGBT+ sueities nariais. Tad tiek Vilniaus bažnytkaimio žiniasklaida ta „opia“ problema labai aktyviai kėlė ir pasakojo kaip moterys yra nuskriaustos, dabar ir provincinė Klaipėda rašantį iš Kauno iškėlė labai „opia“ problema kodėl ne moterys vadovauja, O Klaipėda taip suktai pateikia procentus dėl vadovu Klaipėdos savivaldoje kad nesuprasi ką ten jos rašo, Ko, kiek yra daugiau tuose vadovuose ir panašiai. Įdomu kiek feministinės organizacijos Kauno rašeivoms sumokėjo kad Klaipėdoje sis suktas straipsnis atsirastu????? O gal žurnalistė asmeniškai gauna atlygi iš suinteresuotu grupuočių kad tokia dezinformacija skleisti???? Tad kokia ji žurnaliste.

Praeivis

varykit lauk uzsisedejusius aferistus, nesvarbu kokia zmooga bebutu

Manau

pRIE KO ČIA VYRIŠKA AR MOTERIŠKA, RAMINKITĖS IR PASIKLAUSKITE KIEK lIETUVOJE IŠ VISO YRA LYČIŲ? gAL KAS PLANUOJA PASIKEISTI LYTĮ, JUK NET KOMPENSUOJA. nORI DIRBTI SAVIVALDYBĖJE, PASIKEISK LYTĮ, BUS VISKAS ok. o be to, yra bendra lytis ŽMOGA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS