Klaipėdos savivaldybė trečią kartą bandys pirkti butų | kl.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ TREČIĄ KARTĄ BANDYS PIRKTI BUTŲ

Klaipėdos savivaldybės administracija vėl bando įsigyti dešimt nedidelių būstų, kuriuos galėtų skirti socialiai remtiniems asmenims. Tačiau kol kas nuo balandžio mėnesio uostamiestyje savivaldybei niekas nepanoro parduoti vieno ar dviejų kambarių butų.

Pardavėjai kažkur dingo

Dienraščio žiniomis, už septynis vieno kambario ir tris dviejų kambarių butus socialinio būsto fondui miestas pasiryžęs pakloti iki pusės milijono eurų, tačiau pardavėjų vis neatsiranda.

Skelbiamų derybų būdu savivaldybė nusiteikusi pirkti ne mažesnius kaip 20 kv. m ir ne didesnius nei 30 kv. m bendro ploto vieno kambario butus ir ne mažesnius kaip 37 kv. m bei ne didesnius nei 50 kv. m dviejų kambarių butus.

Paraiškas su dokumentais prašoma pateikti iki rugpjūčio 23 d.

Ir tai jau trečias bandymas per truputį mažiau nei pusę metų nupirkti 10 nedidelių butų socialinių būstų fondui.

Būstų kainos tarsi ir išaugusios, žmonėms lyg ir apsimokėtų parduoti, bet savivaldybė gali pirkti tik už rinkos, bet ne komercine kaina.

Kodėl parduoti neapsimoka?

Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus patarėja Genovaitė Paulikienė patvirtino, kad tokius pirkimus atlieka kartą per metus.

"Nesu nekilnojamojo turto rinkos specialistė, todėl negaliu pasakyti, kodėl taip atsitiko. Tiesiog nebuvo pasiūlymų. Šiemet pirkimas stringa, nes pirmus du kartus nebuvo pateikta nė vieno pasiūlymo. Ar šį kartą kas nors pasiūlys nors vieną butą, sunku pasakyti, nes rinkoje yra daug kas pasikeitę ir dėl pandemijos, ir dėl karo Ukrainoje. Būstų kainos tarsi ir išaugusios, žmonėms lyg ir apsimokėtų parduoti, bet savivaldybė gali pirkti tik už rinkos, bet ne komercine kaina", – teigė G.Paulikienė.

Esą pardavėjus atgraso dar ir biurokratinės procedūros, dėl kurių būsto pardavimas kartais gali užsitęsti net kelis mėnesius.

"Pagal teisės aktus tai gali užtrukti ne vieną mėnesį, nes reikia ir tarybos sprendimo. Mes kitaip negalime, savivaldybė – ne fizinis asmuo, kuris savo turtą gali parduoti ar nupirkti per vieną dieną", – kalbėjo G.Paulikienė.

Genovaitė Paulikienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Eilėje – šimtai asmenų

Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėją pavaduojanti vyr. specialistė Edita Riekašienė, remdamasi šių metų sausio 1 d. duomenimis, teigė, kad socialinio būsto uostamiestyje laukia 505 asmenys.

Mieste šiuo metu yra 603 socialiniai būstai, tačiau ne visi apgyvendinti, kai kurie remontuojami.

Rugpjūčio pabaigoje socialinio būsto sąrašai vėl bus tikslinami, juose pavardžių turėtų padaugėti.

"Šiuo metu socialinių būstų namas jau yra pastatytas Rambyno gatvėje, bet kol kas jis neatiduotas naudoti. Jame yra 40 butų. Pirmieji aukštai skirti judėjimo negalią turintiems asmenims, taigi ten apsigyvens kelios dešimtys žmonių", – teigė E.Riekašienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Geras biznis

Kai pasižiūri senesnius tarybos posėdžių archyvus beveik kas antrame yra savivaldybei priklausančių butų, patalpų ir t.t.pardavimas.Palaukus kažkiek - butų pirkimas. Kaip čia išeina kad čia perka-čia parduoda? Toks įspūdis kad vystomas kažkoks miglotas biznis. Arba durneliai nesugebantys racionaliai dirbt vykdo procesus taip kaip supranta ju maumuonėliai:D:D

trečias

kartas turi nemeluoti. Ufff

o

kam juos perparduos? ir kas uz to stovi ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS