Klaipėdos savivaldybėje daugės etatų | kl.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖJE DAUGĖS ETATŲ

Po ilgokų diskusijų miesto politikai tarybos posėdyje palaimino dar šešiolika papildomų etatų Klaipėdos savivaldybės administracijoje. To prireikė valstybei delegavus savivaldybėms naujų funkcijų. Į pastabas, kad nepopuliaru didinti biurokratinį aparatą, administracijos vadovas atsakė, kad nauji etatai – būtini.

"Joks robotas to nepadarys, reikia žmogaus rankų", – taip Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis atsakė į pastabą dėl biurokratų skaičiaus didinimo.

Šiuo metu savivaldybės administracijoje yra 432,5 pareigybės, iš jų 14–15 neužimtos.

Klaipėdos tarybos posėdyje siūlyta keisti didžiausią leistiną valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, pareigybių skaičių miesto administracijoje, ir tarybos nariai tam pritarė.

Nuo 2023 m. sausio 1 d. savivaldybėje etatų turėtų išaugti iki 453,5.

Tiesa, iki 2024 m. liepos 1 d. numatyta, kad darbuotojų etatų turėtų sumažėti iki 448,5.

Joks robotas to nepadarys, reikia žmogaus rankų.

Po šių permainų Viešosios tvarkos skyrius turėtų pasipildyti dviem etatais, šių darbuotojų atlyginimui metams reikėtų 51 tūkst. eurų ir dar 3 tūkst. eurų jų darbo vietoms įrengti.

Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyrius bus papildytas trimis etatais (jų algoms per metus reikės 76 tūkst. eurų, darbo vietoms įrengti – 4,5 tūkst. eurų).

O štai Viešųjų pirkimų skyriuje per dvejus metus turėtų atsirasti aštuoni papildomi darbuotojai (jų algoms numatyta 204 tūkst. eurų, darbo vietų įrengimui – dar 12 tūkst. eurų).

Socialinio būsto skyriuje atsiras dvi naujos pareigybės, o Socialinės paramos skyriuje iki metų pabaigos ketinama priimti šešis naujus specialistus, jų algoms reikės 153 tūkst. eurų, 9 tūkst. eurų – jų darbo vietų įrengimui.

Viešosios tvarkos skyriuje bus steigiamas Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyris, kuriame atsiras dviejų specialistų etatai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius G.Neniškis paaiškino, kad leistinas pareigybių skaičius savivaldybėje didinamas, nes savivaldybė gavo valstybės deleguotų papildomų funkcijų, o joms įgyvendinti reikia daugiau žmonių.

"Dėl Ukrainos atsirado visokių papildomų reikalų. Manoma, kad pasibaigus krizei kai kurių etatų poreikio nebeliks ir jie bus panaikinti", – miesto politikams teigė G.Neniškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Paaugo

vaikučiai, anūkėliai reikia ,gi pasirūpinti jų ateitimi.O nepatenkintiems reikia priminti apie dalyvavimą rinkimuose, paskutiniuose dalyvavo mažiau kaip trečdalis, turinčių balso teisę! O kiek valdžiagyvių miesto įvairiose įstaigose? 450 vien tik sąvivaldybės administracijoje, o kur dar įvairios prielipos, merija.Štai jie patys save ir išsirenka.Nemažai personų sėdi nuo nepriklausomybės aušros, o gal ir dar seniau.Taigi, gerbiamieji miestiečiai, ar ne mes patys ir padedame jiems sėkmingai daugintis?

Morta

banditizmas uzgrobtoje teritorijoje klesti 30 metu

nejuokin

Etatai dides o klaipeda skurs,jokios tvarkos nera,kad kas nors atsakytu uz savo darba,net ignitis ir ta yra valdoma pilnai vilniaus,jeigu kas neaisku -kreipkis i vilniu,mes vietoje nieko nevaldom,viskasyra vilniaus rankoje,mums darbai,nuostoliai,nuodai,o vilniui pinigai,mes kaip senas didelis kaimas,nieko naujo,o vilnius auga,grazeja,o kodel gi ne,visi pinigai ju,kam mums tokia savivaldybe kuri negali pati uz savo miesta kovoti,o tik tenkina vilniaus norus,visi galai vilniuje,simasius vidury gatves medzius stato,o mes del kiekvieno cento drebam,tokia musu savivaldyba,kam tu etatu jeigu nieko nesprendzia dabar,vietoje,net del okupantu lentu nesugeba isspresti dreba menesiais,kam tokia neigali valdyba,noras savo giminaicius idarbinti,nes ateina krize,o istikruju krize visiems galvoje,nenoras dirbti ,mastyti,o tik silta vieta uztupti,jeigu krize tai reikia kaip tik mazinti o ne didinti etatu,,,,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS